910. Aachen 17,5 km – 13,2 km

910. Aachen 17,5 km - 13,2 km
Aan de westrand van Aachen ligt in de buurtschap Seffent restaurant Sieben Quellen Hof. U komt eerst door het historische gedeelte van Seffent en dan loopt u omhoog naar de Wikensberg waar u mooi uitzicht heeft.  Dan loopt u richting Universitätsklinikum Aachen en loopt u door de botanische tuin (Karlsgarten)  met de vele kruidenplanten. U loopt de Schneeberg omhoog en passeert de Siegfriedlinie. Dan loopt u met prachtig uitzicht naar het dorp Orsbach waar u de route kunt inkorten tot 13,2 km. U daalt een steil pad af naar de afgelegen Michaelshof. Vervolgens loopt u omlaag naar de rand van de Nederlandse buurtschap Mamelis waar aan de Selzerbeek een zitbank staat, een leuke pauzeplek. De terugweg gaat door het mooie Selzerbeekdal en dan komt u boven aan de rand van Orsbach bij café Bellevue, een pauzeplek met schitterend uitzicht.  Dan volgt u geruime tijd een pad langs de Schneeberg waar u eveneens schitterend uitzicht heeft. U komt vlak bij het grote bijzondere Uniklinikum, het academisch ziekenhuis Aachen dat samenwerkt met het academische ziekenhuis Maastricht. Via makkelijk pad passeert u de Sieben Quellen waar 7 bronnetjes een beekje vormen. Vlak daarna komt u bij het restaurant (met terras)  waar u de mooie wandeling kunt afsluiten met o.a. Kaffee und Kuchen of een lekker etentje. Alles tegen vriendelijke prijzen. Er staan verschillende zitbanken met schitterend uitzicht. Ondanks het hoogteverschil is deze wandeling vrij gemakkelijk te lopen en een must is voor elke wandelliefhebber!

 

Restaurant Sieben Quellen Hof

Schurzelterstrasse 213

52074  Aachen – Seffent

Tel: 0049-24112970

http://www.siebenquellenhof.de

We kijken ernaar uit u te verwelkomen in het gerenoveerde en gemoderniseerde restaurant Sieben Quellen Hof in het natuurreservaat Seffent. Omringd door een schilderachtig landschap en het kasteel Seffent garanderen wij u een plek waar u kunt ontspannen.

Geniet van onze zelfgemaakte cake creaties met een kopje aromatische koffie of verse gemberthee in de nieuwe en gezellige wintertuin.

Tip: De cheesecake is een absolute must voor elke cheesecake-liefhebber. Fantastisch uitzicht inclusief …

Onze keuken? Goed Bourgondisch tot mediterraan! Heb je zin in bilstaart, garnalen of Akense Sauerbraten? Bezoek ons en laat ons je smaakpapillen verwennen!

Ben je van plan een evenement te organiseren? Huur de “Seven Springs Yard” voor uw privé- of zakelijke evenement en wij zorgen voor u en uw gasten.

Bij ons start wandeling 910 van Wandelgids Zuid-Limburg en tijdens wandeling 999 passeert u onze zaak voor een pauze. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag vanaf 12.00 uur

groepen op reservering.