921. Gemmenich 13,7 km – 11,5 km

921. Gemmenich 13,7 km - 11,5 km
Net over de Belgische grens ligt op het terrein van de prachtige golfbaan De Mergelhof Restaurant De Heeren waar u schitterend uitzicht heeft.  Tijdens deze heuvelachtige en zeer panoramische grenstocht wandelt u langs de golfbaan omlaag en dan struint u geruime tijd door weilanden langs de Geul. Dan loopt u omhoog naar Plombières en komt u in een leuk parkje. Dan volgt een schitterend stuk langs stukken van de Oude Geul en komt u bij het punt waar de Geul in een grot verdwijnt. Ook wandelt u hier door een prachtig natuurgebied langs een fraai ven. Na 7 km passeert u een leuk vijvertje met schuilhut en zitbanken, een leuke pauzeplek. U loopt door weilanden omhoog en dan loopt u even over een voormalig spoorlijntraject langs de plaats Völkerich. Dan loopt u in een weiland omhoog naar een picknickbank waar u schitterend uitzicht heeft. Het laatste stuk wandelt u door het Vijlenerbos, het hoogstgelegen bos van Nederland. Met mooi uitzicht wandelt u omlaag naar het restaurant. Neem zelf proviand mee. Er  zijn prachtige plekjes.  Als u de klim naar het Vijlenerbos wilt vermijden, kunt u de route inkorten tot 11,5 km.  Deze wandeling biedt prachtige uitzichten en behoort tot de absolute top van deze wandelgids!  

 

Restaurant De Heeren

Rue de Terstraeten 254

4851 Gemmenich  (Plombières)

Tel: 0032-87789296

info@restaurant-deheeren.eu

https://www.restaurant-deheeren.eu

 

Restaurant de Heeren is gevestigd in het mooie Belgische heuvellandschap, direct aangrenzend aan het Nederlandse Heuvelland ter hoogte van Epen, Camerig en Cottessen. Vanuit het prachtige restaurant heeft u dan ook een uniek panorama uitzicht waarin u kunt proeven van al het moois wat ons Euregionale Mergellandschap te bieden heeft.

Bij Restaurant De Heeren kunt u niet alleen terecht voor een lekkere kop koffie en een stuk vers gebakken Limburgse vlaai, maar natuurlijk ook voor een lekker uitgebreid bourgondisch ontbijt, een heerlijke lunch of overheerlijk diner.

In de avonduren bent u natuurlijk ook van harte welkom om eens te komen genieten van een lekkere borrel in combinatie met bijvoorbeeld een lekkere borrelplank op een van onze terrassen. Vooral op warme zomeravonden in combinatie met het prachtige uitzicht is het hier heerlijk vertoeven!

Bij ons start wandeling 921 en 928 van Wandelgids Zuid-Limburg en tijdens wandeling 721, 730,1011, 1059 en 1244 passeert u ons restaurant voor een pauze. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Tijdens het zomerseizoen, dat zal lopen van 1 april tot en met 31 oktober: Maandag tot en met zondag van 09:30 tot één uur na zonsondergang.

Tijdens het winterseizoen, dat zal lopen van 1 november tot en met 31 maart: Maandag tot en met zondag van 09:30 tot 21:30 uur.

Feestdagen aangepaste openingstijden.