1237. Süsterseel – Sittard 12,5 km

1237. Süsterseel - Sittard 12,5 km
Vlak over de Duitse grens bij Doenrade ligt het plaatsje Süsterseel. Tijdens deze gemakkelijke en grensoverschrijdende wandeling duikt u meteen de bossen in en loopt u naar een mooi grindmeer waar u omheen wandelt.  Na weer een stuk door het bos (voorheen Safaripark Tüddern) volgt u een gemakkelijk weggetje langs de Roode Beek naar de rand van Tüddern. Dan volgt een prachtig stuk over leuke voetpaadjes langs fraaie vijvers door Natuurgebied de Schwienswei en dan loopt u Sittard binnen naar de lunchroom Bonito’s met een grote keuze aan verse broodjes.  Via leuke paadjes loopt u terug naar het dal van de Roode beek waar u geruime tijd doorheen struint en dan loopt u het Duitse dorpje Wehr binnen. Na een stuk langs de beek komt u weer in Süsterseel.  U kunt ook in Sittard starten bij Bonito’s, start dan bij punt 5.

Lunchroom Bonito’s

Hemelsley 159b

6137 BN  Sittard

Tel:046-4264607

https://www.bonitossittard.nl/

Aan de rand van Sittard ligt nabij de Duitse grens en aan een mooi wandelgebied onze lunchroom Bonito’s. Zodra u de zaak binnen stapt, valt u meteen de mooie inrichting op en voelt u zich meteen op uw gemak. Een vriendelijke bediening maakt het plaatje compleet.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons knusse terras genieten van een heerlijke kop koffie.  De kaart biedt voor elk wat wils. Diverse belegde broodjes, verse salades, soepen, eiergerechten etc.  Ook serveren wij koude frisdranken.  Als u bij ons een wandeling start kunt u ook een broodje kopen voor onderweg.

In de omgeving kunt u mooie wandelingen maken door het dal van de Roode Beek naar Tüddern of Süsterseel.  Bij ons start en pauzeert wandeling 1237 van Wandelgids Zuid-Limburg.  Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur

zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur

zondag gesloten.

Groepen kunnen op afspraak ook buiten deze tijden terecht.