1248. Satzvey 15,6 km

1248. Satzvey 15,6 km
Ten oosten van de stad Mechernich, ligt aan de rand van de Eifel het stadje Satzvey. Doel van deze licht heuvelachtige wandeling is een van de mooiste burchten in de Eifel, de Burg Satzvey. Vanaf de wandelparkeerplaats struint u over leuke bospaadjes, naar de bescheiden Burg Fey en dan loopt u langs bosranden naar het dorp Kommern Süd. U loopt geruime tijd langs het Hochwildpark Kommern en voorbij het dorpje Schaven struint u geruime tijd over de Schavener Heide. Via leuke graspaadjes met mooi uitzicht loopt u naar Satzvey, waar u enkele fraaie vakwerkhuizen passeert. Dan komt u bij de burcht met diverse binnenpleinen en terrassen, waar u in het weekend bij de Burgbäckerei Satzvey kunt genieten van Kaffee und Kuchen. Via een prachtig weggetje langs de kerk verlaat u het dorp en dan loopt u door de bossen langs de beek Vey en de spoorlijn naar het dorpje Katzvey. Dan bereikt u snel weer de parkeerplaats. Aan het einde kunt u naar de Katzensteine lopen, zeker doen!  Na 5 minuten lopen bereikt u de rotsformatie van 15 m hoog waar u even op kunt klimmen, aanrader!  Neem zelf proviand mee.

Adresgegevens:

Burgbäckerei Zu Satzvey

An der Burg 3

53894  Satzvey

Tel: 0049-17662151606

https://www.burgbaeckerei-zu-satzvey.de

Geniet van de middeleeuwse omgeving, ver van het dagelijks leven en ontspan in een gezellige sfeer met koffie, cake, wafels of kleine rustieke gerechten.  In het weekend is er een ontbijtbuffet van 09:00 uur tot 11:00 uur, waar er voor elk wat wils is. We zijn open tot de lichten uitgaan. Neem gerust contact met ons op als u vragen of wensen heeft.

Burg Satvey is tot ver over de landsgrenzen bekend. De eerste vermeldingen stammen uit 1396, maar er wordt aangenomen dat de fundamenten van het kasteelhuis zelfs nog ouder zijn. Burg Satzvey is meer dan 300 jaar in familiebezit en is nog steeds de residentie en het voorouderlijk huis van graaf Beissel von Gymnich

De kasteel- bakkerij, geëxploiteerd door Teddy en Sabine Schmitz, nodigt u uit voor een gezellig samenzijn in een unieke ambiance. Eindig de dag bij het kampvuur met een glas wijn, een beker mede of een koud biertje. Kom de volgende dag op krachten met een stevig ontbijt voordat je je reis voortzet. Op verzoek kunnen we een lunchpakketten voor u samenstellen.

Ontspan met een uitgebreid ontbijt, koffie en cake of ’s avonds met een koel drankje en heerlijke hapjes rond het kampvuur.

Openingstijden:

Van half maart tot eind oktober zaterdag en zondag van 09.00 uur tot de lichten uit gaan.

Van eind oktober tot half maart aleen open tijdens evenementen bij de burcht, zie de website https://www.burgsatzvey.de/

groepen vanaf 10 personen zijn ook buiten deze tijden op afspraak welkome voor koffie met gebak.