1261. Genk – Waterschei 13 km

1261. Genk - Waterschei 13 km
Net ten noorden van Genk ligt in een voormalig steenkoolmijngebied de buurtschap Waterschei. Hoog(s)tepunt van deze wandeling is de kale mijnterril van 142 m hoog waar u een geweldig uitzicht heeft. U wandelt eerst naar het Thorpark tussen het oude mijngebouw door waar een museum is gevestigd en dan passeert u de mijnschacht. Dan klimt u omhoog naar een prachtig plateau met uitzicht, u waant zich even in Schotland. Via een bospad passeert u het voetbalstadion van Genk en dan loopt u door een heidegebied. Dan struint u geruime tijd over zandpaden door de heide van Opglabbekerzavel en via bospaden klimt u naar een hoog gelegen pad. Dan klimt u steil omhoog naar de top van de terril Waterschei waar u een formidabel uitzicht wacht. U daalt steil af langs twee mooie vennen met zitbank en dan loopt u over leuke knuppelpaadjes door een natuurgebied. Via bos- en knuppelpaadjes loopt u terug.  Neem zelf proviand mee. Aan het eind is een mooi terras aan het water. Een stok voor de steile afdaling is handig. Dit is werkelijk een schitterende wandeling!

 

 

De Nieuwe Erven

Boommeerstraat 18

3600 Genk

Tel:0032-89384898

https://sites.google.com/view/de-nieuwe-erven/homepage

Aan de rand van Genk ligt nabij een oude mijnstreek onze Taverne De Nieuwe Erven. Ons terras is prachtig gelegen aan een visvijver, een heerlijk plekje om tot rust te komen. Zodra u de zaak binnen stapt proeft u de sfeer van een gezellig bruin café, waar jong en oud zich treft onder het genot van een goed glas bier.  In deze prachtige Limburgse omgeving kan je helemaal tot rust komen.

Breng maar eens een bezoek aan ons café en laat je bedienen door ons leuk en vriendelijk personeel. Je zult zien dat je je er meteen thuis voelt. Er wordt ook van alles georganiseerd in De Nieuwe Erven, dansavonden, karaoke, kaartavonden, optredens, noem maar op. Bezoek de facebookpagina van De Nieuwe Erven en blijf op de hoogte van alle feesten en evenementen!

Elke vrijdag is er barbeque vanaf 18.00 uur, u bent na de wandeling welkom.   In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1261 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 08.00 uur

donderdag gesloten.