1262. Meerssen 10,1 km

1262. Meerssen 10,1 km
Tijdens deze licht heuvelachtige wandeling, wandelt u eerst een mooi stuk langs de Klein Geul, een zijtak van de Geul.  U loopt door natuurgebied Meerssenerbroek en via een veldweg loopt u naar natuurgebied De Dellen.  U struint door de bossen en dan heeft u mooi uitzicht op de diepe groeve Curfs, waar schapen grazen. U daalt steil af en dan komt u bij Brasserie Bie De Groeve voor een pauze, er is een mooi terras. U volgt een leuk voetpad en bij de geul duikt u onder de snelweg door. Via een rustig pad langs de spoorlijn loopt u naar Meerssen en dan maakt u nog een mooi rondje door het Proosdijpark.  U kunt ook starten bij Brasserie Bie De Groeve (beperkte parkeergelegenheid).   

 

 

Brasserie Bie de groeve

Gemeentebroek 15

6231 RV  Meerssen

043 – 33 33 109

https://www.biedegroeve.nl

Brasserie Bie de groeve dankt haar naam aan de ligging: vlakbij (‘bie’) de Curfsgroeve. Deze groeve ligt verscholen tussen de hellingbossen van het Geuldal. Ruim 70 jaar lang is in deze groeve mergel gewonnen, een krijtgesteente met verschillende toepassingen. Zo werd mergel gebruikt in de productie van cement door het in kalkovens te verhitten.

Niet alleen qua geschiedenis biedt deze omgeving veel moois; ook op culinair vlak brengt deze streek veel lekkers voort. Dat proberen we onze gasten te laten proeven, beleven en ervaren. Hiervoor maken we gebruik van mooie wijnen en heerlijke biersoorten van lokale producenten en natuurlijk gerechten met zoveel mogelijk ingrediënten uit deze contreien. U bent van harte welkom voor een heerlijke kop Blanche Dael koffie met gebak, een lunch, een (aangeklede) borrel of het diner.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1262 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

 

 

Openingstijden:

Woensdag t/m zondag vanaf 10.30 uur.

Maandag en dinsdag gesloten.