1269. Oudsbergen (Opglabbeek) 14 km – 10 km

1269. Oudsbergen (Opglabbeek) 14 km - 10 km
Net ten noorden van Genk ligt in Oudsbergen (voorheen Opglabbeek) in een woonhuis het bijzondere restaurantje ’t Gerechtje.  Hoog(s)tepunt van deze gemakkelijke en zeer afwisselende wandeling, met wel een flinke klim, is de kale terril (steenkoolberg) Waterschei. U wandelt eerst een flink stuk door de bossen en dan beklimt u via een smal paadje de terril. Boven wacht u een adembenemend uitzicht naar alle kanten. U daalt steil af en dan loopt u naar het Thorpark waar u nog een oude mijnschacht kunt zien. Hier staan ook veel zitbanken voor een pauze.  U wandelt over leuke vlonderpaadjes en dan komt u aan de voorkant van het mijngebouw.  U struint enige tijd over leuke knuppelpaadjes door het bos en dan komt u bij een prachtig ven met mooi uitzicht op de terril. Na weer een stuk door de bossen komt u in Natuurreservaat Heiderbos. U wandelt hier tussen jeneverbesstruiken en over leuke heidepaadjes en passeert een prachtig gelegen ven. Aan het einde is een leuk terras met heerlijk eigengebakken taart. In de winter kunt u in de gezellige huiskamer plaatsnemen van de vriendelijke uitbaters. U kunt de route inkorten tot 10 km. U komt dan niet bij het Thorpark.

Het Gerechtje

Zandstraat 4

3660 Oudsbergen

Tel:0032-89248895

info@hetgerechtje.be

https://www.hetgerechtje.be

Bij Traiteur Het Gerechtje in Oudsbergen verwennen we u met dagverse schotels, lekkere taarten en smaakvolle ontbijtmanden. Eigenares Carla Olaerts bereidt alle gerechten zelf. Haar passie voor koken werd, na het behalen van haar diploma als kok, omgezet in het uitbaten van een eigen zaak waar u van dinsdag tot zondag terecht kan.

Als authentieke traiteur maken wij veel gebruik van streekproducten. Uiteraard spelen we dit uit met seizoensgebonden ingrediënten zoals asperges, blauwe bessen, … Elke dag zijn er verse gerechten en overheerlijke, artisanale taarten. Deze kunt u op het terras of binnen in de zaak nuttigen of meenemen naar huis. Er zijn diverse koude dranken, bieren en koffie beschikbaar.

Wij werken tevens als traiteur te Oudsbergen voor al uw feestjes, communiefeesten, verjaardagsfeesten, barbecues. De gerechten kunnen vooraf voorzien worden ofwel bakken we ter plaatse.  Ook voor ontbijtmanden bent u hier aan juiste adres.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1269 van Wandelgids Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Openingstijden:

Dagelijks van 09,30 tot 20.00 uur

Maandag gesloten.