1270. Hamont – Achel 13,5 km

1270. Hamont - Achel 13,5 km
Net ten westen van Budel ligt vlak over de Belgische grens de plaats Hamont – Achel.  Hoogtepunten van deze gemakkelijke en schaduwrijke boswandeling, zijn de uitkijktoren aan het Beverven en de Achelse Kluis.  U wandelt eerst door de bossen naar een schuilhut en een geologische tuin met oude zwerfkeien. Dan volgt u een prachtig bospaadje langs de Warmbeek en komt u bij het ven met de uitkijktoren, het uitzicht is prachtig. Er is een café. Via het bosreservaat De Zoren en een pad langs de Warmbeek bereikt u de Achelse Kluis met groot terras.  Bekijk ook even de kapel. De terugweg gaat bijna helemaal door mooie loofbossen en aan het einde is een leuk terras waar u een lekkere Trappist kunt drinken. U kunt er ook een Brusselse wafel eten of een bokworst met mosterd.  Neem zelf proviand mee voor onderweg. 

 

Café De Vègtes

Dijk 66

3930 Hamont – Achel

Tel: 0032-11446974

Info@cafedevegtes.be

http://cafedevegtes.be/

Café de Vègtes op deze locatie bestaat reeds sedert december 1981 en heeft reeds diverse eigenaars en uitbaters gekend. 

Je kan bij ons terecht voor een gezellige babbel, een heerlijk pintje bier of frisdrank of een lekkere snack. Ons café beschikt over een heerlijk zonneterras langs de gevel van het café met heel de dag zon (bij mooi weer uiteraard). Daarenboven hebben we sedert 2016 een extra terras aan de achterzijde van het café met een mooi speeltuintje voor jonge kinderen en een uniek uitzicht op de prachtige natuur. 

We beschikken over een breed bierassortiment (speciale bieren, trappisten, …) met als troef natuurlijk onze eigen lokale Achelse Trappist. Tevens serveren we in de zomerperiode heerlijke coupes ijs en staat onze Brusselse wafel heel het jaar op de kaart.  

We bieden heerlijk stoofvlees, goulash, pasteitjes, croques, pasta’s, ribbetjes  aan en onze specialiteit is toch wel de ruime keuze aan heerlijke 140 grams rundsvleesburgers. Dit alles geserveerd met eigen gemaakte frietjes!

Ons achterterras leent zich ideaal voor privé-feestjes en is GRATIS te reserveren voor kinderfeestjes, familie barbecue’s, verjaardagsparty’s, etc. Graag vragen naar Roger voor meer inlichtingen.  

 

Openingstijden:

Maandag gesloten

Dinsdag t/m zaterdag vanaf 14.00 uur

zondag vanaf 09.30 uur