1273. Nuenen 11,2 km

1273. Nuenen 11,2 km
Tussen Eindhoven en Nuenen ligt de buurtschap Opwetten. Tijdens deze gemakkelijke en waterrijke wandeling wandelt u over veldwegen naar de Dommel en dan komt u bij het prachtige Kasteel Eckart met mooi park.  Dan struint u geruime tijd over voetpaadjes langs de meanderende Dommel en dan bereikt u de Karpendonkse Plas, hier staan veel zitbanken. U wandelt een flink stuk om het meer heen en dan struint u geruime tijd over leuke bospaadjes. Via een veldweg en graspad komt u weer bij de watermolen waar het mooie terras lonkt. Ook binnen is het heel gezellig.   Neem voor onderweg zelf proviand mee, er staan genoeg zitbanken.  Na 6,7 km is een zitbank aan de Dommel, een genietplekje! U kunt in de winter ook starten op de wandelparkeerplaats aan de Sumatralaan in Eindhoven en dan fijn pauzeren bij de watermolen.    

 

De Watermolen van Opwetten

Opwettenseweg 203

5674 AC  Nuenen

Tel: 040-2636320

info@dewatermolenvanopwetten.nl

http://dewatermolenvanopwetten.nl

Aan de oevers van de Kleine Dommel, op het randje van Nuenen en Eindhoven, vind je DE WATERMOLEN van Opwetten. Een veelzijdige horecagelegenheid op een schilderachtige en nostalgische plek.

Eten, drinken, terras, feesten, vergaderen… Genieten!
Brabantse gastvrijheid en gezelligheid krijgen hier in een familiaire sfeer écht betekenis. Of je nu een korte stop maakt tijdens het fietsen of wandelen, komt borrelen, uitgebreid wilt dineren, of een mooie plek zoekt voor een vergadering met een zakelijke lunch, een koffietafel of een feest met alles erop en eraan… Voel je welkom bij DE WATERMOLEN van Opwetten!

De droogschuur, het gebouw dat het verst van de ingang ligt, is ingericht als brasserie-restaurant. De ongedwongen en warme sfeer bezorgen je als bezoeker een huiskamergevoel. Hier geniet je bij de grote, gezellige haard van een kop koffie of thee met gebak of een heerlijke lunch.

Bij ons start wandeling 1273 van Wandelgids Brabant. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag vanaf 11.00 uur

Maandag gesloten.