1280. Heerlen 12,7 km

1280. Heerlen 12,7 km
Tijdens deze heuvelachtige wandeling met na 8 km lopen een fijne brasserie als pauzepunt zult u verrast worden door de mooie wandelpaadjes rond Heerlen.  Ook het centrum met het Maankwartier en Coriocenter is een bezoek waard. U wandelt eerst over voetpaadjes en bospaadjes door het Kisselsbos naar de Leenderkapel en dan loopt u richting Slot Schaesberg. U loopt een prachtig stuk langs de Palembergerbeek en mooie vijvers en via leuke parkjes bereikt u in het centrum de Brasserie De Poort van Herle waar u fijn kunt pauzeren. Dan maakt u een rondje door het mooie Maankwartier en loopt u naar de St.Pancratiuskerk en de Schelmentoren.  U duikt het heuvelachtige Aambos in en dan wandelt u een leuk stuk langs de Caumerbeek. In het dal van de Schiffelerbeek passeert u mooie bosvijvers en dan komt u weer bij de parkeerplaats. In het centrum kunt u ook even de tijd nemen om te shoppen.  U kunt ook starten in het centrum bij de brasserie, start dan bij punt 7.

Adresgegevens:

De Poort van Herle

Stationsstraat 22

6411 NH  Heerlen

Tel: 045-7504748

info@depoortvanherle.nl

https://www.depoortvanherle.nl

 

De Poort van Herle bestaat al sinds 1915. Het ligt in een van de oudste panden van Heerlen. Centraal gelegen naast het Maankwartier,trein en busstation. De Poort van Herle is een mooi begin of eindpunt van een rondje Heerlen.

Ons nieuwe concept: Bar&Bites. Van kleine hapjes, tot een zelf samengesteld plankje. Of kies uit ons ruim assortiment van wijn, bier en whiskey. Je kunt ook binnenkomen voor een heerlijke kop koffie met een stuk Limburgse vlaai.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u bij ons binnen lopen voor een heerlijke lunch, b.v. ons lunchplankje met soep, broodjes en salade.   In de namiddag/avond zijn wij een gezellig borrel cafe met meer dan 50 soorten bier, wijn , whiskys etc.

In de omgeving zijn mooie wandelgebiedjes waar u heerlijk kunt wandelen. Bij ons start en pauzeert wandeling 1280 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 10.00 uur

maandag gesloten.