1282. Raeren 13,8 km

1282. Raeren 13,8 km
Net ten zuiden van Aken ligt vlak over de Belgische grens in de Oostkantons (Duits sprekend) het plaatsje Raeren. Bospaadjes, veel weilanden, klaphekjes, burcht, Statieweg, Mariagrot, oude treinstellen en 200 soorten bier zijn de ingrediënten van deze gemakkelijke wandeling.  Vanaf het nostalgische Bahnhofscafé wandelt u door bossen naar een afgelegen bosven en dan struint u geruime tijd over leuke paadjes door en langs weilanden langs de buurtschap Neudorf. In Raeren passeert u de mooie kerk die u kunt bezoeken en dan wandelt u een groot stuk via klaphekjes door de weilanden. U daalt door het bos omlaag en via weer een stuk door weilanden komt u in het centrum bij de imposante Burg Raeren.  U passeert in het bos een mooie Statieweg, Mariagrot en een parkje met vijver en via leuke voetpaadjes bereikt u de venbaan.  Via verrassende bospaadjes loopt u terug naar het café waar een terras op de treinwagon is gemaakt. In de winter kunt u binnen in de wagon plaatsnemen, het interieur is zoals het vroeger was.  Let op de openingstijden! Doe de wandeling bij voorkeur in het weekend.  In de zomer kan in de weilanden wat hoger gras staan.

 

Bahnhofscafé

Langenbend 49

4730 Raeren

Tel: 0032-468533944

Midden in een prachtig wandelgebied ligt aan de zuidrand van Raeren het Bahnhofscafé.  U vindt hier rust en gemoedelijkheid, weg van alle drukte en stress.  Vanaf de parkeerplaats heeft u prachtig uitzicht tot aan de Vaalserberg.  Het nostalgisch stationnetje is omgebouwd tot een leuk zelfbedieningscafé met vriendelijke prijzen.

Behalve het terras op het perron is er ook een uniek terras op een oude treinwagon. In de winter kunt u zelfs in een gesloten wagon eten en drinken.  Na een flinke wandeling of tijdens een fietstocht op de Venbaan kunt u genieten van een heerlijke kop koffie met vlaai of kies uit een van de 200 biersoorten.  Om de honger te stillen is er Chili Chili Con Carne, goulash en heerlijk gebak verkrijgbaar.  Naast het café ligt nog een oud wisselgebouw met alle handwissels, de uitbater heeft de sleutel.

Vanuit het café kunt u prachtige wandelingen maken door bossen en weilanden. Bij het Bahnhofscafé start wandeling 1282 van Wandelgids Zuid-Limburg.  Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Elke zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur

Feestdagen ook geopend.

Groepen vanaf 10 personen kunnen op afspraak ook op andere tijden terecht voor lunch.