1302. Gangelt 12,2 km

1302. Gangelt 12,2 km
Ten noordoosten van Schinveld ligt nabij de buurtschap Niederbusch en 100 m van de Duitse grens de parkeerplaats Roode Beek. Tijdens deze gemakkelijke en grensoverschrijdende wandeling wandelt u over veldwegen naar de prachtige vijver Kahnweier en dan passeert u het zwembad van Gangelt. Via bospaden loopt u naar de buurtschap Mindergangelt en dan verder door de bossen naar Femilie Etzenrather Mühle, een fijn rustpunt in de route.  De terugweg loopt u langs de Rode Beek en via een voetpad klimt u naar het Bovenmeer op een heuvel met mooi uitzicht. Na een stuk door de Schinveldse Bossen loopt u langs twee mooie vijvers en via een gemakkelijk bospad komt u weer bij de parkeerplaats. U kunt ook starten bij de Etzenrather Mühle.

Femilie Etzenrather Mühle

Etzenrather Mühle 1

52538  Gangelt

Tel: 06-612452576

femilieatetzenrathermuhle@gmail.com

http://etzenrathermuehle.com

www.femilie.nl

Net over de Duitse grens bij de buurtschap Etzenrade ligt aan een prachtig wandelgebied Femilie Etzenrather Mühle. Het is een voormalige watermolen die werd gebruikt als korenmolen en werd aangedreven door het water van de Rode Beek. De eerste vermelding stamt uit het jaar 1492.

Zodra u de zaak binnen stapt valt u de stijlvolle inrichting op met de oude balken, waar u zich meteen op uw gemak voelt in een huiselijke sfeer.  Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie of een lekker koud biertje van de tap.  Om de honger te stillen bieden wij een uitgebreide kaart voor lunch en diner met diverse vlees- en visgerechten, die met zorg bereid worden door onze kok.  Voor de wandelaar is er natuurlijk ook de Strammermax (uitsmijter).

In de omgeving kunt u prachtige grensoverschrijdende wandelingen maken door het dal van de Rode Beek en de Schinveldse bossen.  Bij ons start wandeling 424 en 1302 en tijdens wandeling 43, 249 en rolroute 19 passeert u onze zaak voor een pauze.  Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Openingstijden:

Woensdag t/m zondag maar kijk altijd even op Google.