1303. Udenhout 11,6 km

1303. Udenhout 11,6 km
Net boven Tilburg ligt ten noorden van Udenhout Brasserie De Kat. Tijdens deze gemakkelijke wandeling, wandelt u eerst een stuk door de bossen en langs de beek Zandleij. Dan struint u zeer geruime tijd over de Loonse en Drunense duinen. Het gebied bestaat uit zandpaden, zandvlaktes en heide.  Daarna duikt u het natte natuurgebied De Brand in en wandelt u door de bossen terug naar de brasserie.  Neem voor onderweg zelf proviand mee en een dekentje om te pauzeren. De eerste zitbank staat pas na 9,5 km.  Aan het einde is een mooi terras bij de brasserie. Omdat u een groot gedeelte over zand loopt voelt de route wat zwaarder aan, maar het gebied is dan ook heel bijzonder.  Na regenval zijn hoge wandelschoenen aan te raden.  Omdat er weinig markeringen zijn op de zandvlaktes is het handig om de app Osmand te installeren op uw telefoon en de gpx van de route te downloaden, zie rubriek informatie op de site.

Brasserie De Kat

Schoorstraat 37

5071 RC  Udenhout

Tel: 013-5909604

info@brasseriedekat.nl

https://brasseriedekat.nl

Welkom bij Brasserie de Kat!! Sinds de negentiende eeuw staat het pand aan de Schoorstraat bekend als café. Het is begonnen als boerderijtje waar men kleding kon laten repareren en een borrel kon drinken tijdens het wachten.

Het gebied waar de brasserie zich bevind is de inspiratie geweest voor de inrichting en de menukaart. De natuur en alles wat zij te bieden heeft staat bij ons hoog in het vaandel, wij werken met producten uit de streek, maken zoveel mogelijk zelf en houden rekening met de seizoenen.

Na een flinke wandeling door de Drunense duinen kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie met gebak of een lekker biertje van de tap. Onze menukaart biedt voor elk wat wils. Specialiteit is onze bekende Flammkuchen die u beslist eens moet proeven. Bij ons start wandeling 1303 van Wandelgids Brabant. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag vanaf 11.00 uur

zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur

maandag gesloten.