1311. Stevensweert 12,5 km

1311. Stevensweert 12,5 km
Tijdens deze gemakkelijke en afwisselende wandeling, met halverwege in het mooie vestingstadje Stevensweert een fijn grand café om te pauzeren, wandelt u eerst langs een mooie vijver en dan loopt u geruime tijd door weilanden langs de Oude Maas. Dan buigt u links over de grasdijk en struint u geruime tijd langs de Maas, waar ook Galloway runderen grazen. Via voetpaden wandelt u naar de oude vestingwerken en dan loopt u het mooie stadje binnen, naar grand café ’t Aod Kloaster, om te pauzeren (Let goed op openingstijden in de winter).  U loopt verder een mooi stukje langs de Maas en over graspaadjes loopt u naar de grote Maasplas, waar u via avontuurlijke stepstones, langs een touw, het water oversteekt. Voor de oversteek is ook een alternatief beschreven. U struint dan geruime tijd door het ruige natuurgebied langs het water. Het laatste stukje loopt u weer langs de vijver.  Let op dat er geen hoog water in de Maas is want dan kan het nat zijn.  In het gebied zitten veel vogels.

 

Grand café ’t Aod Kloaster

Markt 6

6107 AT  Stevenweert

Tel: 0475-204312

info@oud-klooster.nl

http://www.oud-klooster.nl

Welkom bij Grand-Cafe `T Aod Kloaster, de plek in Stevensweert om gezellig samen te komen.  Voor ons draait eten erom de beste ingrediënten, verse smaken en onze community bij elkaar te brengen. We halen zoveel mogelijk van onze ingrediënten bij lokale boeren en producenten. Omdat we weten dat je het verschil proeft. En we denken dat je het met ons eens zult zijn.

Binnen beschikken we over ruim 100 zitplaatsen, op het terras hebben we plek voor ruim 70 gasten. Naast een groot aantal Italiaanse koffie-variaties en een zeer uitgebreid assortiment speciaal bieren van zowel de tap als uit de fles. Onze bieren komen zowel uit Nederland, als uit bierland België.

De omgeving van Stevensweert is prachtig om te wandelen. Bij ons start en pauzeert wandeling 1311 van Wandelgids Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Van Pasen t/m 31/10 dagelijks vanaf 10.00 uur, dinsdag gesloten

Winter: ma 18.30  wo 18.30  vr 15.30  za 14.00  zo 10.30 uur