1316. Lennisheuvel 15,1 km – 9 km

1316. Lennisheuvel 15,1 km - 9 km
Ten noorden van Eindhoven ligt net onder Boxtel het schitterende natuurgebied Kampina.  Tijdens deze gemakkelijke en afwisselende wandeling wandelt u eerst over veldwegen en door bomenlanen naar het heidegebied en dan passeert u het Brandven. Even later wandelt u langs het mooie Belversven en op een zandvlakte passeert u het schitterende Palingven. U loopt door de heide naar een uitzichtpunt met uitzicht op de Huisvennen en na een rondje om het grote Kogelvangersven komt u bij een uitzichtpunt waar u midden tussen de vennen staat. U loopt nog langs de Zandbergsvennen en dan struint u even door de bossen. Dan volgt een prachtig bospaadje langs de meanderende Beerze en via een leuk graspad langs de Koevertscheloop komt u weer bij het boerderijterras waar de kippen vrij rond lopen.  In het restaurant heeft u zicht in de koeienstal, heel bijzonder!   Onderweg staan genoeg zitbanken voor een pauze.  Ook na regenval is deze route prima te doen. U kunt de route inkorten tot 9 km maar dan mist u wel de prachtige vennen.

 

Boerderijterras Jacobushof

Middendreef 2

5281 ST  Boxtel

Tel: 0411673174

info@jacobushof.com

http://www.jacobushof.com

Jacobushof heeft een oude rundveestal die is omgetoverd tot een sfeervol café met een groot terras. In het café kijkt u uit op de koeienstal, en op de opkamer waar woonsfeerartikelen worden aangeboden. Van het terras hebt u een prachtig uitzicht op een groen natuurgebied.

Jacobushof heeft diverse sfeervolle accommodaties met karakteristieke kenmerken van de toenmalige koeienstal. Het binnenhof beschikt over 25 zitplaatsen en heeft een eigen bar. De huiskamer beschikt over 15 zitplaatsen. Deze accommodaties zijn ook samen als los te reserveren.

Na een flinke wandeling kunt u genieten van de Jacobushofkoffie met likeurtje en hofgebak. Ook voor een uitgebreide lunch bent u hier aan het juiste adres. Jacobushof is 7 dagen in de week open.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken naar natuurgebied Kampina. Bij ons start wandeling 1316 van Wandelgids Brabant. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 10.30 tot 17.00 uur

zaterdag 10.30 tot 19.00 uur

zondag 10.00 tot 19.00 uur.