1321. Eys 11,9 km

1321. Eys 11,9 km
Tijdens deze flink heuvelachtige en zeer panoramische wandeling met halverwege een fijne lunchroom om te pauzeren (zondag gesloten) wandelt u omlaag naar het Miljoenenlijntje en in het bos steekt u de Eyserbeek over.  In de buurtschap Piepert klimt u via een bospaadje en weilanden steil omhoog en boven in het Eyserbos passeert u een zitbank met schitterend panorama!  U loopt door weilanden omlaag en dan klimt u over een veldweg omhoog naar de rand van de buurtschap Trintelen. Via een zeer panoramische veldweg en graspad daalt u langs bosranden af naar Eys waar u bij de lunchroom kunt pauzeren. Het Sjwatzbroeëd gezond is zeer aan te bevelen door Jos!   U klimt omhoog naar een plateau en via een prachtig panoramisch pad loopt u omlaag naar Wahlwiller.  U wandelt door weilanden langs de Selzerbeek en dan klimt u over een voetpad helemaal omhoog. Via een rustig weggetje komt u weer bij de parkeerplaats. U kunt ook starten in Eys bij de lunchroom maar parkeer a.u.b. niet voor de bakkerij ( I.v.m. klanten).

 

Bakkerij – Lunchroom Starmans

Mr. Dr. Froweinweg 4A

6287 CC  Eys

Tel: 043-4511589

Facebook: https://www.facebook.com/Bakkerijstarmans

Instagram: https://www.instagram.com/bakkerijstarmans/?hl=nl

Midden tussen de groene heuvels van Zuid-Limburg ligt in het dorp Eys onze brood en banketbakkerij At & Jean-Paul Starmans. Zodra u de zaak binnen stapt komt een heerlijke geur u tegen moet en valt u de leuke knusse inrichting op waar u zich meteen thuis voelt. Al 4 generaties lang worden er bij ons handgemaakte producten gebakken zonder geur-kleur en smaakstoffen, met in de hoofdrol ons zuurdesem rogge zwart brood. Vakmanschap staat bij ons hoog in het vaandel.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie van Ammirato Caffé met een lekker stukje huisgemaakte vlaai voor € 3,00.  Wij bieden een kleine lunchkaart met soep, tosti en belegd swjatzbroeëd, een recept van meer dan 100 jaar oud en kenmerk van onze zaak. Een vriendelijke bediening maakt het plaatje compleet.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Tijdens wandeling 1321 passeert u onze zaak voor en pauze. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur

zaterdag van 07.00 tot 16.00 uur

zondag gesloten.