1322. Brüggen 12,3 km

1322. Brüggen 12,3 km
Tijdens deze gemakkelijke maar zeer afwisselende en waterrijke wandeling, met halverwege een fijn eetcafé wandelt u langs het kanaal Mittelgraben en het mooie ven Oebeler Bruch. U loopt langs de Dahmensee en een mooi stuk langs de Swalm en dan maakt u een uitstapje naar Schloss Dilborn met kasteelpark (heen en terug). Na weer en stuk langs de Swalm komt u aan de rand van Brüggen maar dan maakt u nog een prachtig ommetje langs de Borner See. In Brüggen loopt u langs de burcht en klimt u naar restanten van de oude stadsmuur en torens. Dan komt u in het centrum bij het Burgcafé waar u fijn kunt lunchen of genieten van vers gebak.  U loopt het stadje uit naar het Herrenlandpark en via enkele leuke bospaadjes komt u in de buurtschap Oebel.  Via enkele boswegen wandelt u door het Brachterwald terug naar de parkeerplaats. U kunt ook starten in Brüggen bij het Burgcafé, start dan bij punt 5.

 

Burgcafé Oomen

Klosterstrasse 50

41379  Brüggen

Tel: 0049-21635285

info@oomen.de

https://www.burgcafe-brueggen.de

Niet ver van het oude kasteel en het historische stadhuis van Brüggen, wacht het Burg Café Oomen op u met een klassiek assortiment van een bakkerij en patisserie, voortreffelijke delicatessen uit de chocoladefabriek, kleine gerechten en heerlijke snacks voor een ontspannen pauze tussendoor.

Broodjes, stokbrood, croissants, brood – het Burgcafé Oomen biedt u een grote selectie voor elke smaak.

Probeer onze koffiespecialiteiten, een cacao of een kopje thee en geniet van een fluitje van een cent in onze eigen patisserie.

Het Burg Café Oomen is populair bij dagjesmensen, wandelaars en fietsers die graag even uitblazen na een rondleiding door het natuurpark Schwalm-Nette. Zelfs na een rondleiding door de stad Brüggen met het kasteel, het historische stadhuis en de Brüggener Mühle, is ons café de juiste plek voor een plezierige vakantie.

Bij ons start en pauzeert wandeling 1322 van Wandelgids Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

maandag t/m zaterdag van06.00 tot 18.00 uur

zondag van 08.00 tot 18.00 uur.