1324. Lage Mierde 17,5 km

1324. Lage Mierde 17,5 km
Ten zuiden van Tilburg ligt even ten noorden van het dorp Lage Mierde, de herberg de Buitenman. Tijdens deze gemakkelijke maar flinke wandeling met natuur  kunst en cultuur, wandelt u een groot stuk over de Andreas Schotel route. U loopt eerst een stuk langs de Reusel en al snel duikt u de bossen in door een natuurbegraafplaats. In het Andreaspark passeert u een mooie vijver en prachtige bomen en dan bereikt u het beeld van de Meester, een enorme weergave van de schilder. Via een mulle zandweg loopt u Esbeek binnen waar u kunt pauzeren bij de Schuttershof. De terugweg wandelt u via bospaadjes en bosranden naar het prachtige Broekelingven en passeert u de Baadster van Broekeling, 3 badende vrouwen in het ven. Via een avontuurlijk paadje passeert u nog een verborgen bosven en dan loopt u via bospaden terug naar het begin. Onderweg passeert u diverse kunstobjecten.  Het is een bosrijke route.

Herberg De Buitenman

Buitenman 2

5094 EK  Lage Mierde

Tel: 013-5091336

info@debuitenman.nl

http://www.debuitenman.nl

Kom binnen en neem alvast een voorproefje.
De 400 jaar oude Kempische boerderij was in het verleden een pachthoeve van de witheren van Postel. Smaakvol zelf verbouwd, dient de schuur voor culinaire activiteiten.

Het voorste gedeelte is de herberg, waar passanten na een lange wandeling of fietstocht in de zomer zich op het terras en in de winter zich in de herberg voor de open haard kunnen voegen.

Geniet van culinaire streekgerechten in de vorm van dagschotels, bereid met biologische en Kempische producten.

Na een flinke wandeling is het op ons terras goed vertoeven met een heerlijke kop koffie of een lekker biertje van de tap. In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1312 van Wandelgidsbrabant.nl.  Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag vanaf 12.00 uur

Zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur.