1333. Brunssum 12,5 km

1333. Brunssum 12,5 km
Deze afwisselende en heuvelachtige wandeling bestaat uit diverse lussen die u makkelijk kunt afkorten. U wandelt eerst door het mooie Vijverpark en dan loopt u langs oude mijnwerkershuisjes naar het Schutterspark. U loopt een prachtig stuk langs de Roode Beek en dan door het bos naar de mooie vijver Koffiepoel. Dan klimt u over de prachtige Brunssummerheide omhoog naar de parkeerplaats.  Na weer een stuk over de heide en een grote zandvlakte bereikt u de brug over de Roode Beek, een schitterende plek waar ook zitbanken staan om te pauzeren.  Na een stuk door de bossen klimt u een steenberg omhoog en wandelt u met prachtig uitzicht weer omlaag naar het Schutterspark waar u om de vijvers heen loopt. U doorkruist weer de mijnwerkerswijk en dan loopt u via het park naar het centrum en eetcafé Gorrissen. U kunt ook starten op de wandelparkeerplaats aan de Schaapskooiweg in Brunssum en dan fijn pauzeren bij Proeflokaal Gorissen, start dan bij punt 6.

 

Eetcafé Gorissen

Kerkstraat 49 – 51

6441 BB Brunssum

Tel: 045-5252304

info@cafegorissen.nl

https://www.cafegorissen.nl

Midden in het gezellige centrum van Brunssum ligt Proeflokaal Gorissen. Zodra u de zaak binnen stapt proeft u een huiselijke sfeer waar jong en oud zich treft onder het genot van een goed glas bier.

Ons sfeervol Eetcafé en gezellig terras hebben reeds menige gast uitgenodigd voor een heerlijke lunch en diner! Graag willen we u laten weten dat we niet alleen een lunchzaak zijn, maar vanaf 12:00 uur serveren wij naast lunch ook doorlopend diner. Daarbij serveren we ook nog een echt Engels ontbijt en een Nederlands ontbijt.

Na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie of een lekker speciaalbier. Wij bieden een zeer uitgebreide lunchkaart en een dinerkaart in de vorm van een 3 gangenkeuze menu voor € 14,95!!!  Wij werken met verse dagproducten en alles in eigen keuken bereid.

Ook al liggen wij in de stad, bij ons start wandeling 1333 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 10.00 uur

maandag vanaf 11.00 uur

zondag gesloten.