1340. Sint-Oedenrode – Kasteel Henkenshage 11,2 km

1340. Sint-Oedenrode - Kasteel Henkenshage 11,2 km
Ten noorden van Eindhoven, ligt aan de Dommel het gezellige dorp Sint-Oedenrode.  Een bijzondere uitkijktoren, prachtige stukjes langs de Dommel, het schitterende Kasteel Henkenshage, de Calvarieberg en het mooie Park Kienehoef ,zijn de ingrediënten van deze gemakkelijke wandeling.  U wandelt eerst,  door mooie bomenlanen, naar de Dommel en bereikt de uitkijktoren Rond door Recht met prachtig uitzicht. Na een mooi stuk langs de Dommel, bereikt u Kasteel Henkenshage dat u van alle kanten kunt bewonderen. Na een stuk door het bos loopt u het dorp binnen en kunt u pauzeren bij Lunchroom Braveau.  Dan loopt u naar de St. Martinuskerk, de Calvarieberg en de Odakapel. U verlaat het dorp via het waterrijke Dommelpark en dan loopt u naar het park Kienehoef met mooie vijvers.  Het is een zeer afwisselende route met veel te zien.

 

De Helden van Kien

Bremhorst 1
(Navigatie: zwembadweg)
5491 LR, Sint-Oedenrode

Telefoon: 0413-322598

info@deheldenvankien.nl

https://deheldenvankien.nl

De Helden van Kien is een restaurant voor borrel, lunch en diner. In het restaurant geniet u van goed en lekker eten. De Helden van Kien bindt zich aan lokale ondernemers, met lokaal speciaalbier en speltbrood van de lokale warme bakker. De grote moestuin achter het paviljoen verrijkt de keuken met verse ingredienten.

De Helden van Kien is vernoemd naar Jacob Kien. Zijn droom was een plek creeëren waar de mensen konden ontspannen na gedane arbeid op het land. Het thema landleven en oude ambachten komt terug in het pand en in het omliggende park: Streekpark Kienehoef.

Omgeven door groen is De Helden van Kien een prachtige, gemoedelijke plek om bij te komen van een stevige wandeling.

Neem plaats op het ruime terras en geniet zelf van het prachtige uitzicht over het park!

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1340 van Wandelgids Brabant. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

 

 

 

Openingstijden:

Dagelijks open vanaf 10.00 uur

Keuken open vanaf 11.00 uur.