1345. Itteren 9,3 km

1345. Itteren 9,3 km
Laat u eens verrassen hoe mooi u kunt wandelen in Itteren! Tijdens deze gemakkelijke wandeling, wandelt u eerst even langs de Grensmaas en dan volgt u een prachtig graspad over de dijk.  U steekt het Julianakanaal over en dan loopt u langs het kanaal tot aan de brug waar de Geul onder het kanaal door stroomt.  Dan volgt u een mooi slingerend pad langs de Geul en voorbij de buurtschap Achterveld volgt u leuke graspaadjes langs akkers. Via een kasteelpad komt u bij het mooie witte Kasteel Meerssenhoven. U gaat weer de brug over en dan wandelt u langs de mooie recreatievijver Itteren met wilde bloemen. Via verrassende paadjes loopt u weer Itteren binnen naar de taverne met prachtige tuinterras aan de achterzijde. Neem voor onderweg zelf drinken mee.  

 

Taverne D’n Tabbernakel

Brigidastraat 65

6223 HD  Itteren

Tel: 043-3434334

detabbernakel@gmail.com

https://tabbernakel.nl

 

(Limburgs: Ittere) is een kerkdorp en een voormalige gemeente in de Nederlandse provincie Limburg. Sinds 1970 is het dorp een van 44 officiële buurten van de gemeente Maastricht.[2] Itteren heeft circa 900 inwoners.

In de loop daar jaren is er rondom Itteren een prachtig wandel en fietsgebied ontstaan. D’n Tabbernakel is dan ook een prima punt, om te beginnen, te eindigen of onderweg uit te rusten.

Zodra u de zaak binnen stapt proeft u een huiselijke sfeer waar u zich meteen op uw gemak voelt. Een vriendelijke bediening maakt het plaatje compleet.

Na een flinke wandeling of tijdens een fietstocht kunt u op ons rustige tuinterras achter de taverne genieten van een heerlijke kop koffie of een lekker biertje van de tap.  Onze menukaart bevat diverse vers bereide lunch- en dinergerechten.

Bij onze taverne start wandeling 1345 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 11.00 uur

woensdag vanaf 14.00 uur

dinsdag gesloten.