1353. Borgharen – Hartelstein 12,1 km

1353. Borgharen - Hartelstein 12,1 km
Vanaf Borgharen loopt een prachtig wandelpad langs de Maas naar Itteren en langs de Geul naar Kasteelhoeve Hartelstein. Deze gemakkelijke wandeling begint met een prachtig paadje vlak langs de  Maas en dan loopt u geruime tijd door een mooi struingebied met grazende Konikpaarden. (Bij hoog water in de Maas kan het drassig zijn, loop dan niet de route). In de zomer bloeien er mooie wilde bloemen.  In Itteren volgt u een leuk klinkerpad langs de Maas en u kunt ook even naar een terras lopen. Dan volgt u een graspad langs de Maas. Het keerpunt is een begroeid graspad dat u naar de Geul leidt en dan struint u een stuk langs de Geul. Voorbij de brug loopt u via een fietspad naar de kasteelhoeve Hartelstein met op het binnenplein een leuk terras. U kunt er gratis het archeologiemuseum bezoeken en even snuffelen in de kringloopwinkel naar leuke spulletjes. De terugweg loopt u even langs het Julianakanaal en via verrassende paadjes langs Itteren komt u bij de Recreatievijver Itteren met zitbank. Via een veldweg loopt u weer het struingebied binnen en wandelt u naar Kasteel Borgharen. U kunt ook starten bij Woon- en Werkgemeenschap Hartelstein (punt 5).

 

Woonwerkgemeenschap Hartelstein

Hartelstein 204

6223 HV  Maastricht

Tel: 043-3645515

info@hartelstein.com

https://www.kringloop-hartelstein.nl

Midden in een mooi natuurgebied ligt nabij de Maas en de monding van de Geul de prachtige kasteelhoeve Hartelstein.  Wij hebben een woonwerkgemeenschap gecreëerd waarmee we onze bewoners op een respectvolle manier helpen om weer een zinvol bestaan op te bouwen.

Wij hebben binnen onze gemeenschap een Archeologische Centrum met unieke vondsten  rondom het Grensmaas gebied, deze  staan bij ons tentoon gestelden wij  ook hebben we een infocentrum van Rivierpark Maasvallei

We nodigen u graag uit om eens langs te komen in onze kringloopwinkel in Maastricht. Hier vindt u curiosa, antiek, tweedehandskleding en mooie meubels. Wie weet stuit u op iets waar u al heel lang naar zoekt of kunt u iets kwijt waar u al lang vanaf wilt.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons sfeervolle terras genieten van een heerlijke kop koffie met Limburgse vlaai of een lekker koud biertje.  Om de honger te stillen bieden wij kleine gerechten zoals broodje kroket of fricandel, tosti, soep etc.

Bij ons pauzeert wandeling 1229 en 1353 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Groepen kunnen op afspraak ook op andere tijdstippen terecht.