1365. Swartbroek – Weert 13,2 km

1365. Swartbroek - Weert 13,2 km
Tussen Weert en Swartbroek ligt op een prachtige landelijke locatie Hoeve Lieshout. Tijdens deze gemakkelijke wandeling wandelt u eerst een prachtig stuk over graspaden langs de Leukerbeek en via bospaden komt u bij het knooppunt van de twee lussen. Dan loopt u langs bosranden naar de buurtschap Castert waar een replica staat van de St. Annamolen. Via een veldweg bereikt u de Tungelroyse Beek en even later wandelt u over een graspaadje langs de prachtige Vijver Heijkersbroek waar mooie waterlelies bloeien. Hier staat ook een picknickbank om te pauzeren na 7 km lopen. U volgt de Tungelroyse Beek tot een parkeerplaats en via boswegen en leuke vlonderpaadjes loopt u naar een vogeluitkijkwand met prachtig uitzicht op het Roukespeelven.  Via een graspad langs een beekje wandelt u terug naar het prachtige terras waar u nog kunt nagenieten.  Neem voor onderweg zelf drinken mee. In de zomer kan hier en daar hoog gras staan.

Hoeve Lieshout

Breijbaan 30

6005  NE  Weert

Tel: 06-12608265

info@hoevelieshout.nl

http://www.hoevelieshout.nl

 

Tussen Swartbroek en Weert ligt in het uitgestrekte landschap onze Hoeve Lieshout. De voormalige boerderij is een gezellig fiets- en wandel café en heeft tevens 10 landelijk gelegen camperplaatsen. De koeien zijn van stal gehaald en de schuur is gezellig als horeca ingericht. Tevens zijn er buiten leuke zithoekjes gemaakt waar u zich terug in de tijd waant.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons ruim opgezette terras genieten van diverse soorten koffie en thee. Een lekker stuk Limburgse vlaai erbij maakt het genieten compleet.  Voor de wandelaars schenken wij natuurlijk een heerlijk Leffe. (Vooralsnog lunchen alleen voor groepen op afspraak).

De omgeving leent zich goed voor fietstochten  maar u kunt er ook prachtige wandelingen maken. Er zijn bossen, graspaadjes, slootjes en diverse natuurgebieden. Bij ons start wandeling 1365, 1369 en 1370 van Wandelgids Limburg.   Verder bieden wij ook eigen wandelroutes aan. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur.

Wij beschikken over een ruime parkeerplaats in de wei.