1367. Zoerle-Parwijs 13,6 km

1367. Zoerle-Parwijs 13,6 km
Ten westen van Tessenderlo ligt net buiten het dorp Zoerle-Parwijs de Brasserie Bar Jardin. Tijdens deze gemakkelijke maar zeer afwisselende wandeling, wandelt u meteen een leuk stuk over een graspad langs de Grote Nete en via kronkelende bospaadjes komt u in Zoerle-Parwijs. U struint geruime tijd over leuke gras- en bospaadjes door de bossen van natuurgebied Rothoek en via een mooie brede kasteeldreef met beuken loopt u naar het schitterende Kasteel van Gravin Jeanne de Merode, waar ook het gemeentehuis in is gevestigd.  Via een prachtige park aan de voorzijde, waar het uitzicht op het kasteel steeds mooier wordt verlaat u het park en loopt u naar de Grote markt in Westerlo waar u een terrasje kunt pakken. Al snel loopt u weer langs de Grote Nete en heeft u uitzicht op het oude Kasteel de Merode. Het laatste stuk struint u geruime tijd over het mooie graspad langs de Grote Nete waar in de zomer wilde bloemen bloeien. Aan het einde is een prachtig gelegen tuinterras waar u nog kunt nagenieten.

Brasserie Bar Jardin

Bergveld 120

2260 Zoerle-Parwijs

Tel: 0032-14707220

info@barjardin.be

https://barjardin.be

Net buiten het dorp Zoerle-Parwijs ligt pal aan de Grote Nete Brasserie Bar Jardin.  Het is een gezellige brasserie waar u terecht kan voor een tasje koffie, kopje verse thee, een lekker biertje of een heerlijke maaltijd van croque’s tot steak voor iedere maag wat wils.

Na een flinke wandeling kunt u op ons ruime tuinterras genieten van een heerlijke lunch of neem een lekker speciaalbiertje. In de winter  kunt u zich lekker binnen opwarmen.

Vlak bij onze brasserie verhuren wij Maison Jardin, een 4 persoons vakantiehuis, midden in het bos gelegen. Dit luxe natuurhuisje is omringd door groen en een grote vijver. Het houten huisje ligt naast de rivier Grote Nete in Zoerle-Parwijs, in België.

De prachtige omgeving is ideaal voor wandelaars en fietsers.U kan ook nog genieten van de culinaire verwennerij van Brasserie Bar Jardin op wandelafstand van Maison Jardin. Bij ons start wandeling 1367 en 1368 van Wandelgids Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 11.00 uur

woensdag en donderdag gesloten.