1377. Wintelre 10,7 km

1377. Wintelre 10,7 km
Ten westen van Eindhoven ligt net buiten het dorp Wintelre het boerderijterras Hoeve Nachtegaal. Tijdens deze gemakkelijke en bosrijke wandeling wandelt u via leuke bospaadjes en via een mooi vlonderpad loopt u tussen het Grootmeer en het Kleinmeer door. U struint verder door de bossen naar de buurtschap Maaskant  en dan loopt u langs bosranden en over veldwegen naar de afgelegen buurtschap Half Mijl. U passeert enkele oude grafheuvels van het jaar 1100 v. Christus en dan loopt u door de bossen naar de uitkijktoren met een prachtig uitzicht op het Grootmeer.  Na een mooi stuk over het strand langs het meer komt u al snel bij het boerderijterras. Boven in het gebouw is een mooie kijkwand waar u naar de koeien kunt kijken en er is ook een leuke kinderspeelhoek. TIP: U kunt ook starten op de parkeerplaats van Tenniscentrum D’n Bonkert  (zie punt 3) en dan fijn na 8 km pauzeren of lunchen bij Hoeve Nachtegaal.

 

Hoeve Nachtegaal

Merenweg 1

5513 NZ  Wintelre

Tel: 040-2052536

info@hoevedenachtegaal.nl

http://hoevedenachtegaal.nl

In 2011 hebben wij hier Hoeve de Nachtegaal gebouwd, dat zijn naam dankt aan het gebied ‘De Nachtegaal’, zoals het vroeger door de boeren werd genoemd. Hoeve de Nachtegaal is een plek waar wij mensen ontvangen met ouderwetse, Brabantse gezelligheid, goede koffie en lekker eten.
Op onze boerderij melken we ongeveer 100 roodbonte koeien. Daarnaast hebben we nog 60 stuks jongvee. We hebben natuurlijk niet voor niets een zichtstal gemaakt bij onze boerderij. Koeien zijn namelijk heel interessant! Kom dus snel een keer kijken.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons ruime terras genieten van een heerlijke kop koffie met gebak of een lekker koud biertje van de tap. Onze uitgebreide lunchkaart biedt voor elk wat wils. Ons 12 uurtje (tomatensoepje, brood met kroket, brood met gebakken ei) is in heel de regio bekend. Tevens verkopen wij heerlijk ambachtelijk ijs.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1377 van Wandegids Brabant en tijdens wandeling 1284 Vessem kunt u naar ons terras lopen voor een pauze. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur

In de winterperiode tot 17.00 uur open.