1389. Amstenrade – Schinnen 11,5 km

1389. Amstenrade - Schinnen 11,5 km
Tijdens deze licht heuvelachtige wandeling maakt u eerst een leuk rondje door het prachtige kasteelpark van Kasteel Amstenrade en via een rustig autovrij weggetje verlaat u het dorp. U klimt een graspad omhoog naar een zitbank met prachtig uitzicht en dan daalt u af naar de buurtschap Thull.  U loopt even langs de altijd prachtige Mulderplas met zitbanken en dan klimt u de Krekelberg omhoog waar u een mooi uitzicht heeft op Schinnen. Via leuke paadjes komt u in Schinnen en dan volgt u een asfaltpad langs de Geleenbeek. Dan struint u geruime tijd over een graspaadje langs de Geleenbeek en via een voetpad loopt u naar Vaesrade.  Via een voetpad hoog boven de Ring Parkstad wandelt u naar de buurtschap Hommert en via een woonwijk komt u weer bij de Orangerie met mooi terras, echt een plek die u gezien moet hebben!  U kunt ook starten in Schinnen en fijn pauzeren bij de Orangerie.

 

Orangerie – B&B Amstenrade

Hagendorenweg 3a

6436 AP  Amstenrade

Tel: 046-4757034

orangerie@landgoedamstenrade.nl

https://zijruna.nl

Landgoed Amstenrade :
Kasteel, Orangerie, Bed en Breakfast, Vakantie Huis, Park…Parel van Beekdaelen. Nog in privé bezit.  Het project ZIJRUNA (Zijn, Rust, Natuur) bestempelt alle elementen en monumentale gebouwen op het 150 ha landgoed met een authentieke originele sfeer.

De Orangerie, geflankeerd door twee historische kassen is tot kleine restaurant geworden en gunt de wandelaars of rust zoekers een heerlijk moment om bij te komen. De bezinningstuinen leiden de gasten door een levens weg, zoals het labyrint bv (800 coniferen) waar het goed is de weg kwijt te raken om weer op het goede pad terecht te komen!

De bed en breakfast/ vakantie woning biedt hedendaagse comfort met ruime bedden in de mooi sober geklede kamers en privé badkamers en biedt door arrangementen toegang tot de candle light diners in het kasteel en heerlijke ontbijt. Deze ervaringen bieden uiteindelijk een verheven gevoel die wij aan de gast hopen te mogen geven.

Onze gasten worden ontvangen als ONZE gasten, zowel in het kasteel voor een rondleiding, private diner of event, als in de orangerie voor een heerlijke eerlijke gastronomische ervaring. De rust in het vakantie huis of in de 3 B&B kamers, de bezinningstuinen, het wandelen in het kasteel park verkwikken de geest…we verwelkomen u graag!

 

Openingstijden:

Donderdag t/m zondag van 11.00 tot 18.00 uur.