1393. Argenteau – Cheratte 9,7 km

1393. Argenteau - Cheratte 9,7 km
Circa 15 km ten zuiden van de Nederlandse grens bij Eijsden, ligt nabij Visé het dorp Argenteau. Tijdens deze pittige wandeling door Franstalig gebied, klimt u meteen een steil bospaadje omhoog door het Bois de la Julienne en wandelt u boven even door Argenteau. U daalt een leuk bospaadje af en klimt weer omhoog naar het dorp. U passeert Château de Montglyon  en via een veldweg wandelt u naar de bovenwijk van Cheratte. Via een steil bospaadje daalt u af naar de beneden wijk en dan wandelt u langs de oude haven waar vroeger de steenkool werd verscheept. Voorbij Château Sarolea klimt u via een steil bospaadje omhoog naar de oude mijnschacht La Belle Fleur van de steenkolenmijn Hasard Cheratte.  Via een gemakkelijk bospad langs het dal van de Julienne en een paar mooie vijvers komt u bij het mooi gelegen restaurant en parkeerplaats. Neem zelf genoeg drinken mee.  In de route zitten verrassende paadjes en in Cheratte ziet u nog oude mijnwerkershuisjes.

 

Brasserie Ô Bois

Rue des Etangs de la Julienne

4601 Argenteau – Visé

Tel:0032-43794451

http://www.ô-bois.be

Op slecht 10 minuten rijden van de Nederlandse grens bij Eijsden ligt midden in de prachtige bossen en aan mooie vijvers onze Brasserie Ô Bois.

O Bois de la Julienne is een must voor alle natuurliefhebbers waar u kunt genieten van heerlijke specialiteiten, maar het is ook een uitzonderlijke locatie, perfect bijgewerkt door Dominique en Déborah Budin.

Op het kruispunt van wandelingen in het bos, aan de rand van de vijvers en met een prachtige speeltuin, nemen de ouders de tijd om te genieten van het aperitief terwijl de kinderen veilig spelen.

Wat het menu betreft, zullen de specialiteiten van de kok u opwarmen en de warme, romantische chalet-sfeer geeft de plek een voorproefje van een andere omgeving op slechts een steenworp afstand van uw huis!

Na of tijdens een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie of een lekker speciaal biertje. Onze uitgebreide menukaart biedt voor elk wat wils zoals tosti, pasta, salade, diverse vlees- en visgerechten en ijs.

Bij ons start wandeling 1255 van Wandelgids Zuid-Limburg en tijdens wandeling 200 en 328 passeert u ons terras voor een pauze.

 

Openingstijden:

Maandag gesloten

dinsdag t/m zaterdag vanaf 11.00 uur

zondag vanaf 10.00 uur