1410. Maastricht 8,2 km

1410. Maastricht 8,2 km
Tijdens deze leuke combinatie van natuur- en stadswandeling klimt u meteen via een trappenpad omhoog naar de Sint-Pietersberg waar u even later bij het Pieterpadmonument komt. Hier is het uitkijkplatvorm met uniek uitzicht in de ENCI-groeve, u kunt ook even in de groeve afdalen.  Voorbij nog een uitkijkwand daalt u af en wandelt u geruime tijd langs de meanderende Jeker. U struint door het mooie Henri Hermanspark langs de Jeker en dan loopt u in de stad langs de stadswal.  U wandelt door het Mr. Nolenspark langs een mooie vijver en dan steekt u door terug naar de Sint-Pietersberg waar u vlak langs het Fort Sint-Pieter loopt. Boven heeft u een geweldig uitzicht.  U wandelt door een weiland met prachtig panorama en dan daalt u af naar de parkeerplaats. De route is zeer afwisselend.  U kunt de route ook starten vanuit Hotel Pastis, start dan bij punt 5.  Hotel Pastis ligt heel gunstig als u wilt wandelen rond de Sint-Pietersberg en Kanne,  maar ook prima als u Maastricht wilt bezoeken.

 

Hotel Pastis

Luikerweg 1

6212 ET  Maastricht

Tel: 043-3580110

info@hotelpastis.nl

https://www.hotelpastis.nl

Hotel Pastis is gelegen tussen het sfeervolle Jekerkwartier en het natuurgebied rondom de St. Pietersberg. De wijk St. Pieter is een bruisend stadsdeel, een klein dorp, gelegen aan de voet van de St. Pietersberg, beging van een natuurgebied.

Aan de inrichting van onze kamers besteden we veel aandacht, iedere kamer is anders. Ze beschikken allemaal over een eigen badkamer, TV, gratis wifi, gratis koffie en thee  (geen lift).

Ontwaken met de geur van vers gebakken brood en koffie is onze passie om voor u een gezond ontbijt op maat te maken, met lokale, biologische en huisgemaakte producten.

Ons hotel ligt nabij het natuurgebied de Jekervallei.  Wandelroutes voeren door velden langs het kronkelende riviertje de Jeker. Bij ons start wandeling 1410 van Wandelgids Zuid-Limburg.

 

Hoe wilt u uw eitje in de morgen?  Spiegeleitje met spek, een roerei of gekookt, of houdt u meer van huisgemaakt brood of ontbijtgranen met een verse fruitsalade?