1435. Beek – Ubbergen (N70) 14,5 km ( 7 km)

1435. Beek - Ubbergen (N70) 14,5 km ( 7 km)
Een van de bekendste boswandelingen en misschien wel de mooiste boswandeling in Nederland is ongetwijfeld de N70 door het Rijk van Nijmegen.  Voor deze pittige boswandeling dient u goed ter been te zijn want de trappenpaden bevatten ruim 500 treden, u waant zich hier soms in de Ardennen.  De eerste lus wandelt u door bossen en langs bosranden met mooi uitzicht en dan loopt u Beek binnen. Dan klimt u naar het uitkijkpunt op de Duivelsberg met zitbanken en een schitterend uitzicht, een fijne pauzeplek na 10 km.  U komt bij Pannenkoekenhuis de Duivelsberg en dan loopt u naar het mooie bosven de Heksendans.  Met flink klimmen en dalen wandelt u door de bossen terug naar de parkeerplaats. Onderweg zijn veel zitbanken voor een pauze.  Deze route is een must voor elke wandelliefhebber! De hele route is gemarkeerd met groene paaltjes.   U kunt de route inkorten tot 7 km.

 

Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg

Duivelsberg 1

6572 BE  Berg en Dal

Tel: 024-6481439

info@duivelsberg.nl

https://www.duivelsberg.nl

De Duivelsberg bestaat al heel wat jaren. Het huidige pannenkoekenrestaurant Duivelsberg was oorspronkelijk gebouwd als boerderij, maar werd kort na 1900 gebruikt als horecagelegenheid. Mensen kwamen uit de wijde omtrek om in de Duivelsberg – dat voor de oorlog bekendstond als Teufelsberg – een hapje te eten of wat te drinken.

Op onze menukaart staan meer dan 80 variaties aan pannenkoeken, waarbij het voor een groot gedeelte ook nog mogelijk is te kiezen voor een boekweit- of viergranenbeslag.

Naast pannenkoeken staan er nog een aantal andere gerechten op de menukaart, zoals uitsmijters, omeletten, soep, broodjes, baguettes en poffertjes

Het bosgebied Duivelsberg is een geweldig stukje ongerepte natuur, waar je heerlijk kunt wandelen. Bij het pannenkoekhuis kruisen het Pieterpad, het Grote Rivierenpad en het Limuspad elkaar, maar er zijn ook tal van kortere routes voor de wat minder ambitieuze wandelaar. U passeert ons restaurant tijdens wandeling 1364 van Wandelgids Limburg.

Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Van 01/04 t/m 31/10 dagelijks vanaf 11.00 uur

Van 01/11 t/m 31/03 Dinsdag t/m vrijdag vanaf 12.00 uur

zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur.