1459. Maastricht (Hoge Fronten) 6,9 km

1459. Maastricht (Hoge Fronten) 6,9 km
De Hoge Fronten en Kazematten in Maastricht zijn vestingwerken uit de 17e eeuw. Tijdens deze interessante wandeling is heel veel te zien!  Vanuit de rustige wijk Bosscherveld wandelt u langs een gebied waar vroeger de rubberfabriek de Radium heeft gestaan en dan loopt u boven over de muren van de Hoge Fronten. Hier waren duizenden soldaten gelegerd.  Soms loopt u beneden tussen de muren en dan weer hoog over de muren zodat u een indruk krijgt van de enorme omvang.  Via het Hogefrontenpark loopt u langs de Zuid-Willemsvaart naar het Bassin, een prachtig haventje waar vroeger de binnenvaarschepen hun goederen kwamen lossen. Nu liggen er leuke terrasjes aan het water.  Via een klimtoren loopt u omhoog naar een afgezaagde afrit van de Noorderbrug en heeft u boven nog een mooi uitzicht. 

 

Hotel Pastis

Luikerweg 1

6212 ET  Maastricht

Tel: 043-3580110

info@hotelpastis.nl

https://www.hotelpastis.nl

Hotel Pastis is gelegen tussen het sfeervolle Jekerkwartier en het natuurgebied rondom de St. Pietersberg. De wijk St. Pieter is een bruisend stadsdeel, een klein dorp, gelegen aan de voet van de St. Pietersberg, beging van een natuurgebied.

Aan de inrichting van onze kamers besteden we veel aandacht, iedere kamer is anders. Ze beschikken allemaal over een eigen badkamer, TV, gratis wifi, gratis koffie en thee  (geen lift).

Ontwaken met de geur van vers gebakken brood en koffie is onze passie om voor u een gezond ontbijt op maat te maken, met lokale, biologische en huisgemaakte producten.

Ons hotel ligt nabij het natuurgebied de Jekervallei.  Wandelroutes voeren door velden langs het kronkelende riviertje de Jeker. Bij ons start wandeling 1410 van Wandelgids Zuid-Limburg.

 

Hoe wilt u uw eitje in de morgen?  Spiegeleitje met spek, een roerei of gekookt, of houdt u meer van huisgemaakt brood of ontbijtgranen met een verse fruitsalade?