1472. Meerhout 13,9 km – 10,8 km

1472. Meerhout 13,9 km - 10,8 km
Aan de rand van Meerhout ligt aan het dal van de Grote Nete, de oude dokterspraktijk Den Doktoor, die nu sfeervol is ingericht als café met terras.  Tijdens deze gemakkelijke, bosrijke en afwisselende wandeling, wandelt u eerst naar het bezoekerscentrum Grote Netewoud, met prachtige vijver en dan loopt u een mooi stuk langs de Gote Nete. Via een bospad loopt u naar het dorp Balen en dan wandelt u langs bosranden naar het prachtige Torfven dat midden op de heide ligt. Even verder passeert u nog een ven met zitbank om te pauzeren.  Na weer een stuk langs de Grote Nete steekt u de weg over en loopt u door de bossen naar het mooie natuurgebied van de Kwachtloop.  U passeert een visvijver en dan wandelt u langs de Grote Nete terug naar het mooie terras. U kunt de wandeling inkorten tot 10,8 km.

Koffiebar Den Doktoor

Gasthuisstraat 58

2450  Meerhout

Tel: 0032-474401256

info@dendoktoor.be

https://www.facebook.com/Den-Doktoor-1182391315220049

Aan de rand van de Belgische plaats Meerhout ligt aan het dal van de Grote Nete de Koffiebar Den Doktoor.  Den Doktoor is de ideale uitvalsbasis ( of een welgekomen rustpunt) voor de meer actieve & recreatieve koffiedrinker. Als u het nostalgische café betreedt waant u zich in een oude dokterspraktijk en apotheek. De binnenruimtes zijn sfeervol ingericht en u voelt zich meteen thuis. Diverse doktersinstrumenten kunt u bewonderen in de vitrinekast.

Het leuke terras is een echte publiekstrekker. Na een flinke wandeling kunt u hier genieten van een heerlijke kop koffie met taart of een lekker Belgisch biertje.  Om de honger te stillen is er soep of tosti.  Een vriendelijke bediening maakt het plaatje compleet. In de omgeving is een ruime parkeerplaats.

Vanuit het café kunt u prachtige wandelingen maken. De koffiebar ligt vlakbij wandelknooppunt 85 binnen het Kempense Landduinen-traject. Bij ons start wandeling 1472 van Wandelgids Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag van 08.30 tot 18.00 uur, zondag van 09.30 tot 18.00 uur, zaterdag en maandag gesloten.