1474. Schinveld (Kunstroute) 9,2 km

1474. Schinveld (Kunstroute) 9,2 km
Deze wandeling is echt uit de kunst! In en rond Schinveld staan prachtige kunstwerken opgesteld en tijdens deze gemakkelijke wandeling met leuke horeca onderweg kunt u alles bekijken.  U wandelt eerst door de Putbergstraat waar bij  bruggetjes over de Roode Beek diverse kunstwerken staan. U passeert Brasserie Heerlux met prachtig terras aan het water en dan loopt u langs de mooie vijver. Na een stuk bos beklimt u de heuvel met bovenop de bijzondere vijver genaamd het Bovenmeer. U passeert restaurant de Lier met mooi terras en dan loopt u door het natuurgebied van het Ruischer beekje. U loopt even langs de Roode Beek en dan struint u over graspaden naar een vogeluitkijkwand. U volgt de Roode Beek over de grenslijn tot aan de Etzenrather Mühle met leuk terras en via leuk pad komt u in de kasteeltuin van het voormalig kasteel Etzenrade met archeologie.  Via hoge fietsbrug met kunstwerk loopt u weer naar Schinveld waar u langs de leuke B&B To-Re-Create komt.  In de bijlage vindt u meer info over de kunstwerken, die u passeert.

 

B&B To-Re-Create

Heidestraat 25

6451 CX  Schinveld

Tel: 06-44048126

welkom@to-re-create.com

https://www.to-re-create.com

Dream*discover*create! 
In 2009 vind ik mijn droomplek, in het Zuid-Limburgse Schinveld, een klein dorpje aan de
rand van de Schinveldse bossen. Ik koop de helft van een Limburgse Carré boerderij uit 1779. Met hergebruik van bouwmaterialen en het behoud van karakteristieke elementen uit de voormalige schuur verbouw ik de afgelopen jaren de schuur tot B&B.

Ik geef mijn B&B de naam TO-RE-CREATE.

To-re-create staat voor recreëren (verblijven), herscheppen (er is verbouwd en ingericht met hergebruik van materialen) en om zelf te creëren         ( workshops/ -wandel- arrangementen)

De twee royale gastenverblijven (Dream 80m2 en Art-studio 50m2) hebben een eigen ingang, privé  sanitair, airco, pantry met koelkast, magnetron,  koffie/thee faciliteiten en elk 2 privé terrassen waarvan 1 met BBQ.  In de tuin zijn diverse zitjes en een vuurkuil.

Kom binnen en geniet van de ontspannen sfeer en beleef de passie voor kunst creatie en recreatie.

Welkom!

Danielle de Warem

 

 

Elke morgen een heerlijk ontbijt!

 

In en rond de Schinveldse bossen kunt u prachtige wandelingen maken. Vanuit de B&B kunt u wandeling 1474 starten van Wandelgids Zuid-Limburg.