1483. Best – Joe Mann-route 10,3 km

1483. Best - Joe Mann-route 10,3 km
Ten oosten van Best ligt op een prachtige plek in het bos het Joe Mann Paviljoen. Joe Mann was een geallieerde soldaat die zich op 19 sept. 1944 op een granaat heeft geworpen om zijn kameraden te redden. Tijdens deze gemakkelijke en bosrijke wandeling komt u bij het memorial en bij het Monument. U wandelt eerst door de bossen naar een open zandvlakte en dan volgt u een mooi zandpaadje langs het prachtige Oud Meer, er staan ook zitbanken. U loopt aan de andere kant  langs het meer terug en dan struint u geruime tijd door de mooie bossen van Nieuwe Heide. Bij het Wilhelminakanaal passeert u een mooie fietsbrug en dan komt u bij het Joe Mann Memorial waar Joe zijn leven heeft gegeven voor onze vrijheid, een bijzondere plek om even stil te staan. Er staat ook info over de bijzondere vorm van de steen. Via een mooi pad wandelt u langs het prachtige Langven (dat helaas in de zomer wel eens kan opdrogen) en via leuke bospaadjes wandelt u naar het leuke terras. Hier kunt u ook nog het Joe Mann Monument bezoeken.  Neem voldoende drinken mee voor onderweg.      

 

Joe Mann Paviljoen

Joe mannweg 4

5681 PT  Best

Tel: 0499-325608

info@joe-mann.nl

https://joe-mann.nl

Het Joe Mann Paviljoen, in de bossen tussen Best en Son & Breugel, is al jaren een plaats waar een divers publiek samenkomt. Wandelaars, hardlopers, fietsers en mensen die gewoon de drukte even willen ontvluchten.

De huisgerookte pastrami en verse carpaccio zijn al jaren de broodjes waarvoor mensen speciaal naar het Joe Mann paviljoen komen. Daarnaast hebben wij nog een keur aan broodjes, sandwiches, tosti’s en salades die we met veel plezier aan u uitserveren.

Een kopje versgemalen Peeze koffie, een perfecte cappuccino of een versgeperste Jus d’Orange mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Ook iets fris of een heerlijk (speciaal) biertje zetten wij graag voor u neer. Elk seizoen zit er daarnaast een passend speciaalbier op de tap, naast Swinckels en Weihenstephaner die er standaard op zitten.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken naar het Oud Meer en het Langven. Bij ons start wandeling 1483 van Wandelgids Brabant en tijdens wandeling 1480 passeert u ons terras voor een pauze. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur, zondag van 09.30 tot 19.00 uur.

Joe-Mann is een gezellig en warm paviljoen waar u in een bijzonder mooie omgeving kan genieten van een lekker kopje koffie met gebak of een heerlijke lunch.