1489. Argenteau – Hermalle 9,3 km

1489. Argenteau - Hermalle 9,3 km
Circa 15 km ten zuiden van de Nederlandse grens bij Eijsden ligt nabij Visé de dorpen Argenteau en Hermalle.  Het meer Gravière Brock heeft u vast nog nooit gezien!  Tijdens deze verrassende wandeling met steile hellingbossen klimt u via een pittig bospaadje omhoog naar de Kapel Wixhou en even later heeft u een prachtige blik op de Maas.  U daalt af naar de brug, steekt de snelweg en de Maas over naar het dorp Hermalle en dan volgt u een mooi voetpad langs de Maas.  U loopt even door het dorp en dan volgt u een prachtig pad langs het grote meer Gravière Brock met leuke infoborden en genoeg zitbanken voor een pauze. Ook loopt u hier over een bijzonder drijvend houten vlonderpad over het water. Terug in Hermalle loopt u langs de Maas, weer de brug over en dan klimt u via een pittig bospaadje helemaal omhoog naar Argenteau. Via een leuk voetpaadje daalt u helemaal af naar het dal van de Julienne waar een mooi terras is.  In Hermalle passeert  u tweemaal het café Le Cercle St. Lambert voor een pauze.  Goed u moet tweemaal de snelweg oversteken maar dan heeft u ook wat bijzonders! 

 

Brasserie Ô Bois

Rue des Etangs de la Julienne

4601 Argenteau – Visé

Tel:0032-43794451

http://www.ô-bois.be

Op slecht 10 minuten rijden van de Nederlandse grens bij Eijsden ligt midden in de prachtige bossen en aan mooie vijvers onze Brasserie Ô Bois.

O Bois de la Julienne is een must voor alle natuurliefhebbers waar u kunt genieten van heerlijke specialiteiten, maar het is ook een uitzonderlijke locatie, perfect bijgewerkt door Dominique en Déborah Budin.

Op het kruispunt van wandelingen in het bos, aan de rand van de vijvers en met een prachtige speeltuin, nemen de ouders de tijd om te genieten van het aperitief terwijl de kinderen veilig spelen.

Wat het menu betreft, zullen de specialiteiten van de kok u opwarmen en de warme, romantische chalet-sfeer geeft de plek een voorproefje van een andere omgeving op slechts een steenworp afstand van uw huis!

Na of tijdens een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie of een lekker speciaal biertje. Onze uitgebreide menukaart biedt voor elk wat wils zoals tosti, pasta, salade, diverse vlees- en visgerechten en ijs.

Bij ons start wandeling 1255 van Wandelgids Zuid-Limburg en tijdens wandeling 200 en 328 passeert u ons terras voor een pauze.

 

Openingstijden:

Maandag gesloten

dinsdag t/m zaterdag vanaf 11.00 uur

zondag vanaf 10.00 uur