1503. Sweikhuizen 8,6 km

1503. Sweikhuizen 8,6 km
Tijdens deze heuvelachtige en afwisselende wandeling wandelt u eerst een leuk stuk langs de Geleenbeek en dan klimt u via een mooi pad omhoog naar het Stammenderbos. Na een stuk door het bos steekt u weer de beek over en wandelt u naar de mooie Sint Annakapel.  U klimt steil omhoog door het Stammenderbos en dan loopt u Sweikhuizen binnen. Na een stuk door het Danikerbos loopt u in de buurtschap Daniken langs de oude steenfabriek Plinthos. Via een mooi pad langs de Geleenbeek wandelt u terug naar de blokhut met mooi terras. U kunt de route ook starten bij Station Spaubeek en na 6 km fijn pauzeren bij de boshut. Volg dan de aanwijzing vanaf het startpunt tot aan de Sint Annakapel en dan punt 3.

 

Boshut De Dikke Daniker

Ten Eisden 1

6174 RZ  Sweikhuizen

Tel: 046-3020005

info@dedikkedaniker.com

http://dedikkedaniker.com

De Dikke Daniker biedt een groot terras op een prachtige locatie, aan de voet van het Danikenbos aan. Omringd door fruitbomen, een kinderboerderij en speelmogelijkheden. Een invalidentoilet is voorhanden. Het terras is via de binnenkant bereikbaar met de rolstoel.

De boshut is zelf gebouwd door de uitbater en ziet er schitterend uit. Ook binnen proeft u meteen een gezellige sfeer van een hut waar u zich meteen thuis voelt. Een vriendelijke bediening maakt het plaatje compleet.

Hier kun je tijdens of na een wandeling van een welverdiend speciaal biertje, een kop koffie met vers gebak, een uitgebreide lunch, een avondmaaltijd of een hapje na een wandeling genieten. Of van een aangeklede borrel met lekkere bieren, wijnen en cocktails.
In het Geleenbeekdal kunt u prachtige wandelingen maken. Bij de boshut start wandeling 1503 van Wandelgids Zuid-Limburg en tijdens wandeling 165, 766 en 836 passeert u ons terras voor een pauze. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 10.00 uur

maandag gesloten

groepen graag op reservering.