1540. Maastricht 8,7 km

1540. Maastricht 8,7 km
Tijdens deze leuke combinatie van natuur- en stadswandeling, loopt u meteen via Buitengoed Slavante omhoog naar de Sint-Pietersberg en voorbij de Zonnehoeve wandelt u door een weiland met schitterend uitzicht op de Maas. U klimt verder omhoog naar het Fort Sint-Pieter waar u ook een prachtig uitzicht heeft op de stad en dan daalt u af naar de wijk Jekerdal. U struint door het mooie stadspark van Maastricht, beklimt een stadstoren en wandelt langs prachtige vijvers. Voorbij de Helpoort loopt u over de stadswal en na een stukje langs de Maas steekt u via de Sint-Servaasbrug de Maas over. Aan de overzijde komt u bij Stadsbrouwerij Maastricht met terras aan de Maas. Er worden ook rondleidingen gegeven in de brouwerij en een Maltezer biertje moet u gedronken hebben.  Via de voetgangersbrug steekt u weer de Maas over en volgt u geruime tijd een pad en weggetje langs de Maas, met uitzicht op het Gouvernement. Voorbij het kasteeltje van André Rieu wandelt u over een mooi pad terug naar het startpunt. Behalve de klim aan het begin is het een hele gemakkelijke route waar veel te zien is.

 

Stadsbrouwerij Maastricht

Oeverwal 12

6221 EN  Maastricht

Tel: 043-8553258

Info@stadsbrouwerijmaastricht.com

https://stadsbrouwerijmaastricht.com

In het hart van Maastricht, aan de voet van de Sint Servaasbrug – Nederlands oudste brug en verbinder van het Centrum met stadsdeel Wyck – ligt Stadsbrouwerij Maastricht. Waar men kan genieten op een prachtig terras met uitzicht over de Maas onder het genot van de heerlijkste bieren. Maar ook dé plek voor rondleidingen en een inkijkje in het rijke bierleven van Maastricht.

Plof lekker neer in ons Proeflokaal of op ons heerlijke terras aan het water. Geniet er van heerlijk eigen gebrouwen bier met bijpassende gerechten en van de Maastrichtse gastvrijheid. Met 16 tapkranen bieden we naast onze vaste bieren ook specials aan.

Naast heerlijke bieren kun je bij ons terecht voor een goede lunch, smakelijke borrelhapjes of een gezellig diner. In samenwerking met een aantal lokale leveranciers gebruiken we ons huis gebrouwen bier ook als ingrediënt voor onze gerechten.  Daarnaast adviseren onze biersommeliers graag het juiste bier bij ieder gerecht. Heerlijke gerechten, het juiste bier, gegarandeerde top combi!

 

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag vanaf 12.00 uur.

Rondleiding mogelijk.

Op zoek naar een leuk, passend en persoonlijk cadeau? Of gewoon een bierfanaat? Neem dan eens een kijkje in onze bierwinkel!