1557. Lummen 18 km

1557. Lummen 18 km
Nabij het autowegkruispunt Lummen ligt ook de gelijknamige plaats Lummen.  Tijdens deze flinke maar gemakkelijke wandeling, wandelt u door twee mooie natuurgebieden, verbonden met een verbindingsstuk. U wandelt eerst door de bossen van natuurgebied Willekensberg met leuke bospaadjes en via de verbindingsweg loopt u naar het dorp Linkhout.  U volgt een mooi graspad langs de Demer en dan volgt u een prachtig pad langs het Schulensmeer.  Bij de parkeerplaats (alternatief startpunt) volgt u zeer geruime tijd de zanddijk en daarna de grasdijk met prachtig uitzicht rondom het meer.  Via het verbindingsstuk loopt u naar het natuurgebied Schalbroek met prachtige vijvers en dan wandelt u een mooi stuk langs de Mangelbeek waar u nog een watermolen passeert. Voorbij een kasteelboerderij loopt u Lummen binnen. Tip: U kunt ook starten op de wandelparkeerplaats aan het Schulensmeer en dan fijn pauzeren of lekker lunchen in Lummen bij de bistro. Start dan bij punt 4.  Het verbindingsstuk gaat langs een doorgaande weg maar de twee natuurgebieden zijn absoluut de moeite waard!

 

Bistro In ’t Groene Goud

Dorpsstraat 4.1

3560  Lummen

Tel: 0032-473111660

info@intgroenegoud.be

https://www.intgroenegoud.be

 

Wij zijn een “Hippe & Trendy Feelgoodstore” waar je altijd terecht kan om positieve energie op te doen, al is het maar om een lekker tasje koffie te komen drinken omringd door een gezellig interieur en een wildernis van originele planten om te onthaasten van de dagelijkse drukte.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie met lekker gebak of een koud speciaalbiertje.  Onze keuken bestaat uit “dagverse  gezonde ingrediënten met veel groene toetsen, heel natuurlijk bereid en vooral met veel passie gepresenteerd om jullie te verwennen.

Er is voor ieder wat wils en veel inspiratie om het thuis gezellig te maken, gaande van Originele Wijnen & Exclusieve Delicatessen, Deco Trends, kleine meubeltjes en leuke cadeautjes om iemand mee te verrassen en natuurlijk “veel groen en goud”.

In de omgeving kunt u mooie wandelingen maken. Bij ons start of pauzeert wandeling 157 van Wandelgids Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur, eerste en laatste zondag van de maand van 10.00 tot 17.00 uur.