1560. Tongerlo 10 km

1560. Tongerlo 10 km
Ten westen van de stad Maaseik ligt, aan een gezellig pleintje in het rustige dorpje Tongerlo, Eetcafé ’t Sjasse. Tijdens deze gemakkelijke en afwisselende wandeling, wandelt u via een veldweg naar de Zuid-Willemsvaart en na een stuk langs het kanaal volgt u een prachtig voetpad langs de Itterbeek.  U loopt Opitter binnen en dan struint u door het mooie kasteelpark Itterdal.   U passeert leuke avontuurlijke bruggetjes, een watermolen en genoeg zitbanken voor een pauze.  U passeert het monument van de bekende tennisster Kim Clijsters die hier gewoond heeft, en via een veldweg wandelt u weer naar de Zuid-Willemsvaart. U wandelt weer het dorp binnen en dan passeert u nog een fraaie watermolen en bijzondere vistrap.  U kunt ook starten op de parkeerplaats in Opitter (naast de Itterbeek) en dan fijn pauzeren of lunchen bij het eetcafé. Start dan bij punt 3.

 

eetcafé ’t Sjasse

Dorpstraat 31

3960 Bree – Tongerlo

Tel: 0032-89861414

https://sjasse.be

 

Eet- & fietscafé ‘t Sjasse bevindt zich in een gerenoveerd herenhuis uit 1885 en is gelegen in het landelijke dorpje Tongerlo (deelgemeente van Bree). Sinds 1996 zijn we een fiets- en eetcafé maar ook feestzaal voor alle gelegenheden. Gelegen in het zeer rustige Tongerlo bieden we een familiale omgeving aan te midden in het groen. Jeanine staat als kok in de keuken en Theo bedient iedereen graag van de nodige drank! Welkom in ons café!

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie met vlaai of een lekker koud biertje van de tap. Onze menukaart biedt voor elk wat wils zoals: soep, tosti, spek&ei, salades, pannenkoeken etc.  Voor ons café is een ruime parkeerplaats.

In de omgeving kunt u mooie wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1560 van Wandelgids Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Van 1 mei t/m 30 sept. dagelijks vanaf 10.00 uur

Van 1 okt. t/m 30 april dagelijks vanaf 13.00 uur

Gehele jaar op woensdag en donderdag gesloten.

Kijk altijd even op onze Facebookpagina of we geen verlof hebben.