1573. Geistingen – Kessenich 12,8 km

1573. Geistingen - Kessenich 12,8 km
Ten zuiden van het witte stadje Thorn ligt net onder Kessenich het dorp Geistingen.  Tijdens deze gemakkelijke en zeer waterrijke wandeling, wandelt u eerst via een prachtig graspaadje door de Witbeekvallei, naar het dorp Kessenich. De kerk is een bezoekje waard. U struint door het natuurgebied  Kollegreend en passeert een mooie uitkijkhut.  U volgt een prachtig paadje over de dijk en dan loopt u tussen water door, door een bos met bevers.  U wandelt een stuk langs de Maas en na 8 km komt u bij een zitbank, een genietplekje!  U volgt de dijk met schitterende uitzichten op de Maasplassen en dan komt u bij enkele vijvers met prachtig dorpsgezicht. U loopt geruime tijd over een graspad langs de Vissenakkersplas en dan loopt u het dorp binnen. Zoek een zonnige dag uit om langs het water te wandelen.  U kunt ook starten in Kessenich en dan fijn pauzeren/lunchen bij Café Orgelhuys, start dan bij punt 2 vanaf ***.  TIP: Blijf lekker slapen in de B&B en doe de volgende dag nog een leuke wandeling in Thorn.

 

Fietscafé ’t Orgelhuys – B&B Orgel Thuis

Geistingen 26

3640 Geistigen – Kinrooi.

Tel: 0032-492506783

orgelhuys@telenet.be

info@orgelthuis.be

https://orgelthuis.be/nl

Welkom bij Fietscafé ’t Orgelhuys en B&B Orgel Thuis, gelegen in het pittoreske rozendorp Geistingen. Leuk dat u belangstelling heeft voor onze B&B.

Onze kamers zijn goed gefaciliteerd en voorzien van alle comfort. U komt er heerlijk tot rust na een dagje fietsen of wandelen. Wij beschikken over tweepersoons-, drie-persoons- en vierpersoonskamers en er is een mindervalidekamer, deze is voor 2 personen.

´t Orgelhuys is ons fietscafé dat naast de B&B is gelegen. Een heerlijk café met een geschiedenis. De bierliefhebbers hebben keuze uit meer dan 70 soorten bier.

Je kan hier ook een kleinigheid eten, salades, pasta´s, suggesties, ….We werken tevens ook met seizoensproducten. Kinrooi staat gekend als aspergegemeente van Vlaanderen.

In de omgeving kunt u mooie wandelingen maken langs de Maasplassen. Bij ons start of pauzeert wandeling 1573 van Wandelgids Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Het is een waar paradijs voor fietsers, wandelaars, watersporters en natuurliefhebbers.

 

Openingstijden:

01/10/2021 – 30/04/2021 : MA: 15h- 24h WO – ZO : 15h – 24h

01/05/2021 – 30/09/2021 : Ma : 11h – 24h WO – ZO : 11h – 24h.

 

We hopen u binnenkort te mogen verwelkomen met de Limburgse gastvrijheid in B&B Orgel Thuis.