1587. Nijmegen – Lent 11,9 km

1587. Nijmegen - Lent 11,9 km
Tijdens deze leuke combinatie van natuur- en stadswandeling Nijmegen is er heel veel te zien. U wandelt  eerst over de oude stadsmuur door het Hunnerpark naar de toren Belvédère en boven in het Valkhofpark passeert u de mooi gelegen Sint-Nikolaaskapel. U loopt door het oude centrum met leuke winkels en terrasjes en dan wandelt u door het mooie Kronenburgerpark naar de kruittoren. U passeert de Waalhaven waar u schepen kunt bekijken en dan loopt u door het Westerpark. U steekt de Waal over en dan struint u geruime tijd over het eiland Lent. Na 8 km bereikt u café De Zon voor een pauze. Een fijne rustige plek met terras.  Voorbij Het gezicht van Nijmegen steekt u de Spiegelwaal en de Waal over en wandelt u over de prachtige Waalkade. Via een bijzondere brug loopt u het laatste stuk door een natuurgebied terug naar de parkeerplaats. In de route zitten veel trappen. Trek er een hele dag voor uit en geniet van deze prachtige stad.

 

Café de Zon

Oosterhoutsedijk 16

6663 KS  Nijmegen

Tel: 06-21350167

info@cafedezonlent.nl

https://cafedezonlent.nl

Café de Zon, al sinds 1912 hét café van het eiland in Nijmegen. Het is dan ook niet voor niets één van de oudste cafés van Lent.

Een gezellige dorpskroeg waar je heerlijk kunt genieten van een koffie, getapt biertje of een andere (alcoholische) versnapering. Een bruin café met veel historie en dat ervaar je zodra je de deuren opent van Café de Zon! Kom lekker lunchen of proef een van onze speciaalbieren & tot snel!

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop kofie met zelf gebakken appeltaart. Onze lunchkaart biedt voor elk wat wils.

Kom gezellig langs en proef één van de lekkere speciaalbiertjes. Van de tap of op fles. Daarnaast hebben we ook een bierproeverij om verschillende soorten te leren kennen. Zien we jou bij de Zon?

In Nijmegen en omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start en pauzeert wandeling 1587 van Wandelgids Brabant/Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Woensdag t/m zondag vanaf 10.00 uur.

Wil jij met een kleine, of grotere groep komen borrelen, een hapje eten of feesten?  Organiseer jij een zakelijke vergadering en ben je op zoek naar een unieke vergaderplek? Kom dan bij Cafe de Zon.

Geniet van de rustige omgeving, een momentje van ontspanning!