1602. Sittard – Hillensberg 12 km

1602. Sittard - Hillensberg 12 km
Tijdens deze licht heuvelachtige en grensoverschrijdende combinatie van stads- en natuurwandeling, wandelt u eerst langs de Roeivijver en de Geleenbeek en dan klimt u langs de wijk Kollenberg, een voetpad omhoog.  Via voetpaden langs akkers komt u bij een zitbank met mooi uitzicht en dan daalt u een weggetje af naar het Duitse dorpje Hillensberg en komt u bij het leuke tuinterras van Töpferei Zur Katz waar u kunt genieten van koffie met vlaai.   Openingstijden terras: Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur zondag van 10.00 tot 17.00 uur. U klimt naar een plateau en loopt weer Nederland binnen. Voorbij de St. Rosakapel loopt u in Sittard over de stadswallen en dan duikt u het oude centrum in naar het gezellige Marktplein.  Via het mooie Stadspark Sittard wandelt u over voetpaden terug naar het startpunt.  U kunt ook starten in Hillensberg, start dan bij punt 4.

 

Töpferei tuinterras Zur Katz

Bergstrasse 72

52538  Hillensberg

Tel: 0049-2456508137

https://www.zurkatz.de

Ten zuid-oosten van Sittard ligt pal over de Duitse grens in het dorpje Hillensberg onze Töpferei Zur Katz. Je hebt je weg naar mij gevonden.

In aardewerk vond ik het perfecte medium om mijn geest de vrije loop te laten en met mijn eigen handen dingen te creëren die mijn innerlijke wezen weerspiegelen. Mijn doel is om mijn ervaringen dichter bij u te brengen en u te helpen uw eigen weg te vinden naar uw individuele stijl van ontwerpen.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie met vlaai of een lekker koud frisdrankje. Alcoholische dranken schenken wij niet. In onze tuin kunt u genieten van de rust, weg van de alledaagse dingen.  Informeer ook eens naar een keramiek cursus, heel leuk om te doen.

In de omgeving kunt u mooie wandelingen maken. Bij ons pauzeert wandeling 243, 289, 1013 en 1602 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden terras:

Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur

zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Informeer eens naar een keramiek cursus.