1614. As 12,3 km

1614. As 12,3 km
Op slechts een kwartiertje rijden van de Nederlandse grens bij Stein ligt in het dorp As het Tuinkaffee. Doel van deze heuvelachtige wandeling is het Thorpark met oude mijngebouwen en de twee terrils van Waterschei. U wandelt eerst een flink stuk door de bossen langs een oude spoorlijn en via leuke vlonderpaadjes komt u bij de prachtige Hornszeevijver.  Via een vlonderpad bereikt u de Waterscheischans en dan loopt u het Thorpark binnen langs de mijngebouwen die mooi gerestaureerd zijn. Na een bijzonder stukje over vlonderpaadjes klimt u omhoog en heeft u een prachtig uitzicht op een vijver en de terrils. U klimt langs de beboste terril omhoog, daalt weer af naar de grindweg en dan klimt u de kale terril omhoog. Via een trap bereikt u de top waar u een schitterend uitzicht heeft.  Via trappen daalt u helemaal af en voorbij een woonwijkje loopt u via een bosweg terug naar het Tuinkaffee met terras. Neem zelf proviand mee, er staan onderweg genoeg zitbanken. Om de terril te beklimmen dient u goed ter been te zijn.

 

Tuinkaffee – Bistro en Shop

Bevrijdingslaan 157

3665 AS

Tel: 0032-89440250

info@tuinkaffee.be

https://www.tuinkaffee.be/

Tuinkaffee Bistro & Shop is een vernieuwend concept waarbij je even tot rust kan komen. Met een mooie inrichting, heerlijke gerechten en een leuke shop om in rond te snuisteren, willen we met ons team zorgen voor een totaalbeleving.

In onze bistro kan je genieten van een lekker ontbijt of een hartige lunch. Gezelligheid, vriendelijkheid en passie staan hierbij centraal. In ons hedendaags interieur kan je eventjes wegdromen, ontspannen of gezellig bijbabbelen. We laten jou graag genieten van een verrassend ontbijt, lunch of dessertje. Bovendien zijn al onze gerechten huisgemaakt en worden ze met veel liefde op het bord gepresenteerd.

Het aanbod van onze lunchkaart varieert van croques en broodjes tot grotere vis- en vleesgerechten. Je kan zowel voor de klassiekers als voor de specialere lunchgerechten bij ons terecht. Bovendien bieden we ook seizoensgebonden suggesties aan.

 

Openingstijden:

Dagelijks van 09.00 tot 18.00 uur

zondag en maandag gesloten.

Wil je iemand verrassen met een leuk en origineel cadeau? Met de giftcard van het Tuinkaffee maak je iedere levensgenieter echt blij.