1624. Maastricht (Hoge Fronten) 6,3 km

1624. Maastricht (Hoge Fronten) 6,3 km
Tijdens deze bijzondere wandeling loopt u niet alleen naar het oudste café van Maastricht maar ook naar de Hoge Fronten en Kazematten in Maastricht, dit zijn vestingwerken uit de 17e eeuw. Tijdens deze interessante wandeling is heel veel te zien!  Vanaf het startpunt wandelt u langs een gebied waar vroeger de rubberfabriek de Radium heeft gestaan en dan loopt u boven over de vestigingmuren van de Hoge Fronten. Hier waren duizenden soldaten gelegerd.  Soms loopt u beneden tussen de muren en dan weer hoog over de muren zodat u een indruk krijgt van de enorme omvang.  U loopt even door een oud gedeelte van Maastricht en dan komt u bij Café ’t Rozenhoedje, waar u kunt pauzeren. Het café stamt uit de 15e eeuw. U wandelt langs de markt naar de Maas en dan loopt u langs het Bassin, de vroegere haven van Maastricht. U wandelt verder over een bijzonder pad langs het water door de vestiging en dan loopt u terug naar de parkeerplaats. U kunt ook starten bij Café ’t Rozenhoedje (geen parkeermogelijkheid), start dan bij punt 5.  

Café ’t Rozenhoedje

Boschstraat 109

6211 AW  Maastricht

Tel: 043-3214575

In de levendige Boschstraat ligt het oudste café van Maastricht, ’t Rozenhoedje. De naam stamt al uit de 15e eeuw. Zodra u het café binnen stapt, proeft u de sfeer van een gezellige kroeg, waar jong en oud zich treft onder het genot van een goed glas bier. Een vriendelijke bediening maakt het plaatje compleet.

Tijdens of na een wandeling kunt u elke dag op ons verwarmde terras genieten van een heerlijke kop koffie met Limburgse vlaai of kies een van de vele speciaalbieren. Ook iedere dag verkrijgbaar onze topper Frietje Mestreech ( zuurvlees en mayonaise).  Onze lunchkaart biedt op vrijdag, zaterdag en zondag voor elk wat wils zoals soep, belegde broodjes, salade, of ga voor het twaalfuurtje.

Vanuit ons café bent u zo in de stad en op vrijdag is er een gezellige markt vlakbij ons café. Ook bent u op loopafstand van de Hoge Fronten, een verdedigingswerk waar u prachtig kunt wandelen.  Bij ons start of pauzeert wandeling 1624 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 10.00 uur, vrijdag vanaf 08.00 uur, maandag gesloten.

Geregeld is er bij ons live muziek. Informeer bij ons naar de data.