1678. Lommel 11,3 km

1678. Lommel 11,3 km
Hoewel de vorm van deze wandeling anders doet vermoeden, is dit een schitterende route! Hoog(s)tepunt van deze gemakkelijke wandeling door de Lommelse Sahara, is de schitterende uitkijktoren De Reus van Bosland, toch wel de mooiste toren in deze wandelgids. De wandeling begint met leuke bospaadjes langs het kanaal van Bocholt naar Herentals en dan loopt u door het natuurgebied naar de uitkijktoren. Het uitzicht is adembenemend. Hier staan ook picknickbanken om te pauzeren na 4,5 km.  U loopt naar een uitstekende punt waar u een scheepswrak kunt zien en via een leuk paadje, vlak langs het water, loopt u naar het prachtige zandstrand, u waant zich op vakantie.  U struint langs de zandvlakte langs nog mooie strandjes en dan loopt u langs het natuurgebied terug naar het kanaal.  Via een bijzondere voetgangersbrug steekt u het kanaal over en dan struint u over leuke bospaadjes terug naar de brasserie met terras. Onderweg staan genoeg banken.

 

Taverne – Brasserie De Elze

Elzen 49

3920 Lommel

Tel: 0032-11748965

info@de-elze.be

http://www.de-elze.be

Taverne-Brasserie De Elze te Lommel – Een landelijk gelegen zaak waar Rudi en Marina u graag welkom heten. Tussen drie waters, twee heiden, een soeverein, een vrouwenborst en paar hutten achter de kolken.  Taverne-Brasserie De Elze te Lommel ligt op een wel heel bijzonder plekje.

Zodra u de brasserie binnen stapt, proeft u een huiselijke sfeer waar u zich meteen thuis voelt. Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie of een lekker speciaalbiertje van de tap.  Onze lunchkaart biedt genoeg keuze om de honger te stillen en onze dinerkaart bevat vele vlees- en visgerechten uit eigen keuken.

In de omgeving van De Elze is er van alles te beleven. Wandel- en fietsroutes, de Lommelse Sahara en nog zo veel meer dat de moeite loont.  Bij ons start wandeling 1678 van Wandelgids Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 11.00 uur,dinsdag en woensdag gesloten. In juli en aug. op dinsdag ook open.

Proef onze verse seizoensgerechten!