1718. Bemelen 4,7 km

1718. Bemelen 4,7 km
Een prima rondje om natuurgebied de Bemelerberg te ontdekken!  Tijdens deze heuvelachtige wandeling, beklimt u eerst de steile Bemelerberg en het uitzicht boven is grandioos!  U passeert nog mooie doorkijkjes naar Maastricht en dan daalt u het pad weer af. Via een veldweg langs de mergelrotsen en een voetpad klimt u omhoog en dan wandelt u door een mooie boomgaard.  Dan passeert u het mooie terras van Bistro Papillon, met schitterend uitzicht.  U daalt af over een bijzonder hol pad tussen mergelrotsen door en dan klimt u door het bos weer omhoog. Aan het einde passeert u nog de bijzondere Mariagrot.  Voor deze route, met klimmen en dalen, dient u goed ter been te zijn.   U kunt ook starten bij de bistro maar de parkeerplaats is alleen voor bezoekers. Start dan bij punt 4.

Bistro Papillon

Bemelerberg 6

6268 NA  Bemelen

Tel: 043-2041523

info@bistro-papillon.nl

https://www.bistro-papillon.nl

Ons terras halverwege de Bemelerberg is er een om trots op te zijn. Je hebt prachtig uitzicht over Bemelen met haar grotten, Maastricht en België. Een perfecte plek als tussenstop bij je wandeling of fietstocht, voor een gezellige borrel of voor diner met zonsondergang.

Ook binnen is het heerlijk vertoeven. Van een kopje koffie met een lekker stukje vlaai van Peter Lemmens, een hapje en een drankje tot een uitgebreid diner, het kan allemaal. We maken met liefde een cocktail voor je klaar of zoeken een lekkere wijn uit.

Ons team staat van donderdag t/m maandag de hele dag klaar om iedereen te voorzien van brunch, borrel en diner. Regelmatig wisselt ons menu om aan te sluiten bij het seizoen.

Bij ons start wandeling 22, 157 en 1718 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 11.00 uur, dinsdag en woensdag gesloten.

Krijgt u geen genoeg van de omgeving? Blijf een of meerdere nachten en ontdek de prachtige natuur. We verwijzen u graag door naar Hotel Bergrust om een overnachting te boeken.