1730. Valkenburg 8 km

1730. Valkenburg 8 km
Aan de rand van Valkenburg ligt in de buurtschap Hekerbeek, de Kinderspeelboerderij ’T Bukske. Tijdens deze heuvelachtige wandeling, klimt u via een leuk bospaadje door een hellingbos omhoog naar de buurtschap Emmaberg en dan daalt u weer af naar de weg. Via veldwegen klimt u naar een plateau met mooi uitzicht en dan wandelt u naar een bijzondere ronde Statieweg en de kapel De Kluis. Ook staan hier zitbanken met schitterend uitzicht.  Via een panoramisch pad daalt u af naar een afgelegen hoeve en loopt u door een mooi dal. Via een voetpad klimt u omhoog en dan daalt u af naar Valkenburg waar u gemakkelijk het stadje kunt bezoeken. Via een mooi hol pad, klimt u omhoog en via een verrassend paadje daalt u af naar het terras.  U kunt ook starten op de parkeerplaats van De Kluis en fijn pauzeren bij ‘T Bukske, start dan bij punt 3.   Bij ’T Bukske zijn nog meer wandelroutes verkrijgbaar.

Kinderspeelboerderij ’t Bukske

Hekerbeekweg 84

6301 EN  Valkenburg

Tel: 043-3112880

info@hetbukske.nl

https://hetbukske.nl

Net buiten het centrum van Valkenburg vind je Kinderspeelboerderij ’t Bukske, de perfecte plek voor een heerlijke dag uit voor jong en oud. De kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen in de binnen- en buitenspeeltuin, kennismaken met de verschillende boerderijdieren én racen op de skelterbaan. Ze zullen zich geen moment vervelen!

Daarnaast beschikt Kinderspeelboerderij ’t Bukske ook over een prachtig buitenterras met uitzicht over het heuvelland. Neem lekker plaats en geniet bijvoorbeeld van een vers kopje koffie, een verfrissend drankje met een borrelplank of een heerlijke pizza. Volwassen kunnen heerlijk genieten terwijl hun kinderen kunnen spelen, de perfecte combinatie voor een geslaagde dag!

Wandelaars zijn gratis welkom op ons ruime terras. Bij ons start wandeling 1730 van Wandelgids Zuid-Limburg.

Openingstijden:

Zie website https://hetbukske.nl

Reserveren is mogelijk maar niet noodzakelijk. Bij grotere groepen of kinderfeestjes is het wel handig om te reserveren.