1747. Evertsoord 11,4 km

1747. Evertsoord 11,4 km
Tijdens deze gemakkelijke wandeling, wandelt u eerst via een veldweg naar de rand van het natuurgebied De Pelen en dan loopt u een flink stuk langs het Defensiekanaal. Bij een prachtig ven duikt u de Mariapeel in en dan struint u geruime tijd door het natuurgebied Mariaveen, met ook veel vennen. U passeert een crashplek van een vliegtuig, waar ook zitbanken staan om te pauzeren en na nog een flink stuk door de Pelen, wandelt u over een rustige weg terug naar het terras van het Bajescafé, dat u gezien moet hebben. U kunt er een echte cel bezoeken. Draag na veel regenval altijd hoge waterdichte schoenen.

 

Bajes Café

Paterstraat 4

5977 NM  Evertsoord

Tel: 088-0745807

info@bajescafe.nl

https://www.bajescafe.nl

In het Bajescafé wordt horeca gecombineerd met een doorlopende expositie “Detentie anno nu”. Het knusse kerkje is grotendeels in stand gebleven, de kerkbanken zijn hergebruikt in het meubilair.
De expositie geeft een indruk van het leven van gedetineerden binnen de gevangenismuren.

Ons bajescafé is voor de gedetineerden een zogenaamde “werkzaal ”. Ze werken aan hun re-integratie, volgen horeca-opleidingen en doen meteen praktijkervaring op.

Wij zijn gelegen te midden van zeer veel verschillende fiets- en wandelroutes waar u een welverdiende pauze kunt inlassen voor een heerlijke kop koffie, cappuccino gecombineerd met onze befaamde Bajeskoek of zelfs een echt Bajesbiertje!

Bij ons start wandeling 1747 van Wandelgids Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Zie website.

Bajescafé Onze Lieve Vrouwe heeft in samenwerking met brouwerij Het Graafsch Genot uit Grave een viertal bieren laten brouwen, waarbij de exclusiviteit ligt in de benamingen van het bier als ook het soort.