1255. Argenteau 14,5 km

1255. Argenteau 14,5 km
Circa 15 km ten zuiden van de Nederlandse grens bij Eijsden, ligt nabij Visé het dorp Argenteau. Hoog(s)tepunt van deze heuvelachtige wandeling is de steenkolenmijn van Blegny, die u kunt bezichtigen en de top van de terril, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op het Land van Herve. U klimt eerst door de bossen omhoog naar het dorp Saint-Remy en dan loopt u, met prachtige uitzichten, over graspaadjes, door weilanden en door een dorpje naar de steenkolenmijn. Hier klimt u naar de top van de terril waar ook een zitbank staat, een geweldig uitzicht! Dan struint u geruime tijd door weilanden langs klaphekjes en dan wandelt u over een voormalig spoorwegtraject, nu een mooi hol pad, naar het dorp Dalhem.  Door weilanden klimt u naar een plateau en via leuke bospaadjes daalt u af naar het beginpunt.  Neem zelf proviand mee, hier en daar staan zitbanken. Aan het einde is een prachtig terras.  

 

Brasserie Ô Bois

Rue des Etangs de la Julienne

4601 Argenteau – Visé

Tel:0032-43794451

http://www.ô-bois.be

Op slecht 10 minuten rijden van de Nederlandse grens bij Eijsden ligt midden in de prachtige bossen en aan mooie vijvers onze Brasserie Ô Bois.

O Bois de la Julienne is een must voor alle natuurliefhebbers waar u kunt genieten van heerlijke specialiteiten, maar het is ook een uitzonderlijke locatie, perfect bijgewerkt door Dominique en Déborah Budin.

Op het kruispunt van wandelingen in het bos, aan de rand van de vijvers en met een prachtige speeltuin, nemen de ouders de tijd om te genieten van het aperitief terwijl de kinderen veilig spelen.

Wat het menu betreft, zullen de specialiteiten van de kok u opwarmen en de warme, romantische chalet-sfeer geeft de plek een voorproefje van een andere omgeving op slechts een steenworp afstand van uw huis!

Na of tijdens een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie of een lekker speciaal biertje. Onze uitgebreide menukaart biedt voor elk wat wils zoals tosti, pasta, salade, diverse vlees- en visgerechten en ijs.

Bij ons start wandeling 1255 van Wandelgids Zuid-Limburg en tijdens wandeling 200 en 328 passeert u ons terras voor een pauze.

 

Openingstijden:

Maandag gesloten

dinsdag t/m zaterdag vanaf 11.00 uur

zondag vanaf 10.00 uur