1286. Beringen 14,9 km

1286. Beringen 14,9 km
Ten noorden van Hasselt ligt het oude mijnstadje Beringen.  Alle mijngebouwen en schachten zijn bewaard gebleven en worden gerestaureerd. Hoog(s)tepunt van deze wandeling zijn de twee Mijnterrils Beringen, waar u een prachtig uitzicht heeft.  De route begint spectaculair met een steil klimpaadje langs een touw omhoog (kan iedereen) en dan loopt u al een stukje over de terril. U doorkruist even de wijk Beringen-Mijn en dan struint u over leuke bospaadjes. U loopt even langs het Albertkanaal en dan volgt een stuk met verrassende paadjes waarbij u af en toe de oude spoorlijn kruist. U passeert de bijzondere Sint-Theodarduskerk en een moskee en dan duikt u de bossen in. Dan beklimt u de eerste terril, op de top heeft u naar alle kanten uitzicht en er staan zitbanken. Dan beklimt u via trappen de tweede terril door het avonturenland waar 2800 palen in de grond staan.  Vanaf de top heeft u mooi uitzicht op alle mijngebouwen en de schachten. Via een grindpad loopt u omlaag en dan terug naar de brasserie met mooi terras. Neem zelf proviand mee, na 7,5 km passeert u de eerste zitbank in een mooie bomenlaan.

Brasserie Miamensa

Be-Mine 19

3582  Beringen

Tel: 0032-11933393

https://www.miamensa.be

In de oude mijnstreek van Beringen ligt de prachtige Brasserie Miamensa.  De nostalgische mijngebouwen zijn schitterend opgeknapt en u waant zich terug in de tijd. De eerste steenkolen werden opgehaald in 1922 om de kachels in de huizen te stoken.

Zodra u de brasserie binnen stapt valt u de stijlvolle inrichting meteen op waar u zich meteen thuis voelt. Een vriendelijke bediening maakt het plaatje compleet. Na een flinke wandeling kunt u op het terras genieten van een heerlijke kop koffie of een lekker biertje van de tap. Wij bieden een uitgebreide lunch- en dinerkaart, voor elk wat wils.  Kijk eens op onze website naar de menukaart.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken over de terrils. Bij ons start wandeling 1286 van Wandelgids Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 10.00 uur

Maandag gesloten.