1536. Smeermaas – Maastricht Noord 7,2 km

1536. Smeermaas - Maastricht Noord 7,2 km
Net over de Belgische grens bij Maastricht Noord ligt het dorp Smeermaas.  Een gemakkelijke waterrijke wandeling door een bijzonder stukje Maastricht. U wandelt eerst over een mooi graspad langs de Maas en dan komt u bij een stuw met bijzonder uitzicht op de woonboten en een afwatering. U volgt een prachtig voetpad tussen bomen door langs het Verbindingskanaal en dan wandelt u langs het Voedingskanaal.  Via de wijk Bosscherveld komt u bij Café D’n Diek met terras voor een pauze. U volgt een pad langs oude woonboten en dan wandelt u over een graspad langs de Zuid-Willemsvaart. Via een mooi hooggelegen pad loopt u terug naar Smeermaas. U kunt ook starten in Maastricht bij Café D’n Diek (beperkte parkeerruimte), start dan bij punt 4.  Onderweg ziet u verschillende sluizen.

 

Café D’n Diek

Bosscherweg 169

6219 AA Maastricht

Tel: 06-21341394

mohicans@live.nl

https://www.facebook.com/cafedndiek

 

Tussen de Maas en de Zuid-Willemsvaart ligt in de Maastrichtse wijk Bosscherveld café D’n Diek. Zodra u de zaak binnen stapt, proeft u de sfeer van een gezellige bruine kroeg, waar jong en oud zich treft onder het genot van een goed glas bier.

Tijdens of na een wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie of een lekker speciaalbiertje. Wij bieden een kleine lunchkaart met o.a. vers afgebakken belegde broodjes, soep, spaghetti, spek & ei, chilli, pasteitje, tosti, gehaktbal en onze specialiteit het stokbrood met Duvelkesvlees.  Voor het café zijn een aantal parkeerplaatsen.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken langs de Maas, de Zuid-Willemsvaart met de woonboten en het uitzicht vanaf de Belvedèreberg.  U kunt bij ons pauzeren of starten met wandeling 1424, 1459 en 1536 van Wandelgids Zuid-Limburg.  Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag vanaf 12.00 uur

zaterdag vanaf 11.00 uur

zondag vanaf 10.30 uur

woensdag gesloten.